Visszatért a Google Maps az iPhone-ra, csak le kell töltenünk

Három hónappal ezelőtt az Apple egy frissítéssel a saját térképét tolta rá a telefonra, ami viszont botrányosan sok hibával volt tele. A rivális most lépett.

Éveken át, vagyis az első generációs iPhone óta a Google térképe jelentette az elsőszámú navigációs eszközt az Apple okostelefonján. Bár a két tech-vállalat sok minden másban egymásnak feszült, ez elfogadott tény volt, hiszen nem volt más alkalmazás, ami ennél jobb alternatívát kínált volna. Ez év nyarán azonban fordult a kocka: az almás óriás úgy döntött, hogy saját térképére cseréli a jól bevált, éveken át fejlesztett, kimunkált Google Maps-et. A szeptember közepén bemutatott térkép azonban nem csak kevésbé volt részletgazdag elődjénél, de tele volt röhejes hibákkal: olykor százkilométeres tévedések fordultak elő, de volt, ahol az utcanevek alatt csak elmosott pixelek éktelenkedtek, a háromdimenziós módban sík területek tornyosultak dombokká, az Eiffel-torony meg szépen ellaposodott, és így tovább.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Cikkek százai születtek a témában, miszerint a mindenben tökéletességre törekvő Apple micsoda töketlenkedést hajtott végre a váltással, Tim Cook vezérigazgató ki is rúgta a térképszolgáltatásért felelős alkalmazottat. Nyilván a nevetségessé válás tárgya is arra sarkallta a Google-t (de alighanem amúgy is így tettek volna), hogy az okostelefonról kiebrudalt térképét különálló alkalmazásként lefejlessze újra. S lőn: most szerdán a Google Maps megjelent az Apple Store-ban.

A Balaton az új Google Maps alkalmazásban

A teljesen az alapokról felépített, újragondolt és letisztult app minden iPhone-felhasználó által ingyenesen letölthető, ráadásul azt a vektoralapú, kevesebb adatforgalmat generáló térképet kapják az iPhone-osok, amit eddig csak az Android-készülékeket használók élvezhettek. Igaz, offline mód még nincsen, de a Google azt ígérte, az is megérkezik hamarosan.

Promóvideó is készült, hogy mindenki örüljön:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech