Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Géppuskára szerelt kamerán nézheti az Iszlám Állam elleni harcot

Egy Irakban járőröző harckocsi nehézgéppuskájára szerelték a GoPro kamerát. Ez valódi felvétel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az amerikai és brit támogatást élvező iraki hadsereg mellett számos milícia harcol az Iszlám Állam ellen, őket kiképzik és felfegyverzik a kormányerők. Az al-Hashd al-Shaabi, vagyis a Népi Mozgalom Egységei elnevezésű csoport egy tankkal járőrözve tisztította meg Ramádi külvárosát, a hadműveletről egy GoPro felvétel is készült, a kamerát a tank nehéz-gépágyújára szerelték fel.

Az iraki Ramádi városa hosszú időn át az Iszlám Állam egyik központjának számított, idén év elején egy átfogó hadművelet segítségével elfoglalták az iraki kormányerők a várost, de kisebb terrorista csoportok még küzdenek ellenük. Márciusra Ramádi közel teljes része a kormányerők ellenőrzése alá került, de a város teljes megtisztítása több időt vesz igénybe. Az Iszlám Állam menekülő egységei rengeteg épületet, hidat aknáztak alá, melyek semlegesítése különös óvatosságot kíván, valamint a városban elszórtan továbbra is harcolnak kisebb terrorista csoportok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Terror

Hirdetés