Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ma lenne 87 éves Grace Kelly, a színésznőből lett hercegné

A szépségéről és tehetségéről is ismert színésznő 52 évesen halt meg egy autóbalesetben.

1955-ben, amikor Grace Kelly a Vidéki lány című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, már csak ő emlékezett rá, hogy szülei rosszallása ellenére költözött Hollywoodba.

Az 1929. november 12-én született színésznő 22 évesen szerepelt először, a Tizennégy óra című filmben. Ezután következett a Délidő , a kenyai dzsungelben játszódó Mogambo . A szerelmi háromszögről szóló történetben játszódó Clark Gable-el folytatott viszonya a filmvászon mögött is folytatódott.

Kelly a pletykákat így kommentálta:

Mi mást tehet az ember lánya, ha Afrika közepén egyedül van egy sátorban Clark Gable-el

? Alfred Hitchcock három filmjében, a Gyilkosság telefonhívásra , a Hátsó ablak és a Fogjunk tolvajt! címűben szerepelt.

Az Oscar után már csak az 1956-ban készült Felső tízezret forgatta, mert III. Rainer monacói herceg feleségül vette. Caroline, Albert, és Stephanie nevű gyermekeik születtek. Bár többször is megkeresték, a herceg ellenezte a további filmezést. Grace Kelly pedig élte az uralkodó feleség protokolláris életét.

52 éves volt, amikor autójával egy szakadékba hajtott. Vele utazó leánya Stephanie hercegnő csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de ő nem élte túl a zuhanást. A monacói Saint Nicolas katedrálisban helyezték örök nyugalomra.

Grace Kelly szépségével ejtett rabul mindenkit, a tehetségével írta be magát a filmtörténelembe és jótékonysági munkájával nyerte el az emberek szeretetét, Halálával pedig Marilyn Monroe, John Lennon John F. Kennedy, James Dean, és más tragikus sorsú ikonok panteonjába került.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra