Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon bevette a zsinagógaudvart a Guliver utazásai zenekar, ritka az ilyen minőség

Az előzenekarként fellépő fiatal duó is meggyőző volt.

Noha még a nyár közepén vagyunk, de lassan a végéhez közeledik a szombathelyi Szimfónia-udvar nyári koncertsorozata A Mágikus Mintha feladata, hogy elhozza a nyarat Szombathelyre 2019. May 31. 17:30 . A városi nagyrendezvények alatt ugyanis itt nincsenek koncertek, most pedig jön a nagyüzem, az Iseumi Szabadtéri Játékokkal, majd jön a karnevál.

De tegnap este még nagyon pörgött az egész. Igaz, nem volt teltház, ezt sokan annak tudták be, hogy javában dübörög a Büki Gasztrofesztivál a közelben. Pedig igazi csemege volt a kínálat.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

Bevezetésként két fiatal, Werderits Ivett és Harangozó Marcell duója játszott. Marcellt már ismerjük, Szombathely egyik ismert zenészének a fia, és maga is játszik már zenekarban. Ivett számunkra új felfedezés volt, nagyon tehetséges, üde énekhanggal, dinamikus előadásmóddal. Ha így folytatják, szép siker áll ellőttük.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

A Guliver utazásai egy viszonylag új formáció, voltak elődjei is, más néven. Két állandó tag azért van, Holdosi Attila, aki koncertszervezőként, zenészként széles körbe ismert, és Kulhay András, aki Holdosi korábbi formációiban is ott volt, Írhatnánk, hogy énekesként ő a frontember, de ebben a zenekarban ez a szerep is megoszlik.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

Beharangozójukban a jazz, a blues, a gospel és a rock világából ígértek válogatást, azt kell mondani, szerencse, hogy a rock csak foltokban volt jelen. Szombathely - és az egész ország - tele van olyan, magukat rockegyüttesnek nevező formációkkal, üde pillanat, amikor valaki olyan merész, hogy a rétegzenének számító jazzbe, bluesba, gospelbe bele mer nyúlni.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

Persze, ehhez már tudás, tapasztalat kell, ezek a műfajok nagyon az együttzenélésről, az improvizációkról, a dinamikáról szólnak, sok alázat is kell hozzájuk.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

A Guliver utazásai ezt kitűnően teljesítette. Nem mentek el a művészieskedés felé, végig buli jellege volt a dolognak, és magával ragadó hangulata. Kellett ehhez a betonbiztos ritmusszekció, Sávoly Péter a doboknál, és a szimfonikus zenekar művésze, a bőgős Horváth Csaba. Ő egyébként itt elektromos nagybőgőn játszott, ami méltatlanul mellőzött hangszer, hangszíne alapvetően olyan, mint a nagybőgőé, de értő kezekben a basszusgitár röffenése, a magasabb hangok csengése is kihozható belőle. Hallottuk.

Guliver Utazásai koncert.

Ehhez az alaphoz jött Holdosi Attila néha finom, néha rockos hangokat idéző gitárjátéka, Kulhay András éneke. És ne feledkezzünk meg a két vokalistáról, Béres Orsiról és Csombor Ildikó. A három énekhang és a biztos zenei alap miatt fel sem tűnt, hogy csupán egy dob egy gitár és egy bőgő játszik, laza és meggyőző volt az egész.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

Jó kis este lett ez így, a tehetséges fiatalokkal és az új formációval, kár, hogy nem volt teltház, de ez ilyen, amikor máshol is vannak koncertek.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

Ha valaki lemaradt volna, a Guliver utazásaival a Savaria karneválon találkozhat.

Guliver utazásai koncert
Mészáros D. Zsolt

A Szimfónia-udvarban pedig augusztus 10-én lesz a következő koncert, Merics Nikolett és Peltzer Géza sanzonestje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra