Gyár állott, most kőhalom

Már több mint egy éve, hogy felrobbantották az egykori Latex épületeit. Megkukkoltuk a hűlt helyüket madártávlatból.

Ki ne emlékezne a Gyöngyös patak kék vagy sárga korszakára? Nekem például egyik kedves gyerekkori emlékem, mikor egyik napról a másikra az egész patak színe vörösre váltott – megindítva ezzel a vadabbnál vadabb találgatásokat, hogy vajon mégis mi színezhette a vizet karmazsinra. Persze gyermekfejjel sokkal logikusabb magyarázat volt, hogy valahol a forráspontnál megöltek egy bálnát, és most amolyan Moby Dick féleképpen összevérzi a patakot, semmint az, hogy ide ereszti a megmaradt festékanyagot a Latex.

Ez van most a Latex helyén - légifotók
Ennyi maradt a Latexből - további képekért kattintson a fotóra!
Mészáros Zsolt

Aztán végül sajnos a Latexet is elérte a könnyűipart sújtó leépítések és bezárások sorozata, és tavaly májusban több robbantás után végleg porba harapott az egykori gyár. Hogy mi is lesz a helyén, azt még mindig nem tudni: jégcsarnoktól lakóparkig tucatnyi tervről lehetett már hallani. De addig is, míg kiderül, gyönyörködjön a gyár területéről készült légi felvételeinkben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Jégcsarnokot is álmodtak már a Latex helyére

A textilipari cég telephelyének budapesti tulajdonosa előbb lebontja a gyárépületeket, majd hasznosítaná az Írottkő utcai területet. Ennél konkrétabb tervek azonban egyelőre nincsenek.

Nagy bumm: pénteken felrobbantják a Latex épületét

Az Írottkő utcai ingatlan tulajdonosának döntése alapján két felvonásban robbantják fel a terület közepén álló négyszintes raktárt. Az első bumm holnap délután lesz.

Véget ért a robbantássorozat: végleg ledőlt Latex-gyár

Péntek délután sokan hallhattak hatalmas durranást Szombathelyen, a Latex-sorozat utolsó epizódjaként ledöntötték a gyárépület még álló részét.

A vasi könnyűipar vége – megszűnt üzemek nyomában

Vas megye a textil-, ruházati- és cipőgyártás egyik fellegvára volt, az elmúlt évtizedekben jelentős vérveszteség érte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria