Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gyerekek köszöntötték az időseket Zalaszentivánon a járvány közben? – Elmondjuk, mi történt valójában

Egy sajtóhír és a valóság.

Az elmúlt napokban jókora felháborodást okozott a Zaol.hu március 20-i írása, amely arról számol be, hogy az Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület szervezésében a településen az óvodások köszöntették az időseket.

A gyerekek „versekkel és saját készítésű villa-tulipánokkal kedveskedtek a vendégeknek, majd Dormán Miklós polgármester mondott köszönetet az utánuk jövő generációk érdekében végzett önzetlen nevelő munkáért” - írja az újság.

Fellépett Ihos József is mint Kató néni.

A Facebookon tömegek osztották meg a hírt, felháborodott vagy ironikus kommentek kíséretében, mondván, a koronavírus-járvány miatt ennél rosszabb időzítése nem is nagyon lehetett volna a köszöntésnek.

Zalaszentivánnak sikerült kétes hírnevet szereznie néhány országos médiában is.

Csakhogy aki egy kicsit utána nézett annak, mi is történt a településen, megtalálhatta volna a Facebookon az alábbi bejegyzést.

Ebben nem a fotók igazán érdekesek, hanem az, hogy az esemény valójában március 6-án történt.

„Az óvodások mellett az iskolások is szerepeltek a köszöntőn, de ekkor még nem volt semmi olyan, ami miatt nem kellett volna megtartani a köszöntőt, hiszen a magyar kormányfő csak március 11-én jelentette be a vészhelyzetet” – mondta lapunk megkeresésére a település polgármestere, aki úgy tudja, hogy a cikk már korábban elkészült, csak a lapban nem volt hely.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ennek fényében a zalai napilap szerkesztői hibáztak nagyot, amikor késve, már a járvány felfutása után, dátum nélkül adták közzé az írást.

Dormán Miklós polgármester nem hibáztatja a lapot a „bakiért”, egyben fontosnak tartozza hozzátenni, hogy a cikknek – a valós dátummal - olyan olvasata is lehet, hogy Zalaszentiván odafigyel az idősekre.

A mostani nehéz napokban van például olyan települési képviselő, aki pékséget üzemeltet, és vállalta, hogy annak, aki kéri, kiszállítja a friss sütést, egy másik képviselő patikában dolgozó fia a gyógyszerek beszerzésében segít.

„Az önkormányzat segít az időseknek a bevásárlásban és nagyon sok önkéntes segítőnk is van, és megpróbálunk felelősen gondolkodni és cselekedni" – tette hozzá a polgármester, ki szerint

„ez a félreértés nagyon nem jött jól most nekünk.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra