Évekkel ezelőtt befizették a lakossági hozzájárulást, mégsem lesz csatorna Győrváron

Hiába pályáztak többször is, nem nyertek.

Öt éve befizették a lakossági hozzájárulást, de semmi sem történik - írta levelében egy olvasónk. Győrvár csatornázásáról van szó, ahol már 15 éve elkezdték a tervezgetést.

Olvasónk levele nyomán megkerestük Kaczor Zsolt Mihályt, Győrvár nemrég újraválasztott polgármesterét. Kaczor 2014 óta vezeti a települést, válaszában azt írta, hogy nem az önkormányzat illetékes az ügyben, hanem a Győrvári Csatornamű Társulat. De a polgármester azért válaszolt kérdéseinkre.

Forrás: wikipedia.hu

A Győrvári Csatornamű Társulatot még 2004-ben hívták életre, a cégbírósági bejegyzés szerint egyetlen tevékenységet jelöltek meg: "folyadék szállítására szolgáló közmű építése".

A terv az volt, hogy beszedik a lakossági hozzájárulást, háztartásonként 300 ezer forintot, és ezt a pénzt használják pályázati saját erőként. A győrvári újság online archivált, 2004. augusztusi száma szerint közel 170 háztartás fizette be a hozzájárulást. Voltak, akik megtakarításból, mások hitelből, többen előtakarékosság segítségével. Ezzel egyébként a Társulás tagjaivá is váltak.

A polgármester szerint a Társulás kétszer, legutóbb 2012-ben tudott pályázni a csatornázás költségeire, de egyszer sem nyertek, máshonnan pedig nem tudtak forrást szerezni. Ezért

a Győrvári Csatornamű Társulat közgyűlése az idén a végelszámolással történő megszűnés mellett döntött.

A tényleges megszűnés az év végére várható, addigra zajlik le a könyvvizsgálói, jogi procedúra.

Kaczor Zsolt Mihály polgármester az is hozzátette, hogy

a megszűnés után osztják ki a tagoknak a Társulatnál lévő pénzt.

Így most már biztos, hogy egyelőre nem lesz semmi a 15 éve tervezett csatornázásból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem