Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Évekkel ezelőtt befizették a lakossági hozzájárulást, mégsem lesz csatorna Győrváron

Hiába pályáztak többször is, nem nyertek.

Öt éve befizették a lakossági hozzájárulást, de semmi sem történik - írta levelében egy olvasónk. Győrvár csatornázásáról van szó, ahol már 15 éve elkezdték a tervezgetést.

Olvasónk levele nyomán megkerestük Kaczor Zsolt Mihályt, Győrvár nemrég újraválasztott polgármesterét. Kaczor 2014 óta vezeti a települést, válaszában azt írta, hogy nem az önkormányzat illetékes az ügyben, hanem a Győrvári Csatornamű Társulat. De a polgármester azért válaszolt kérdéseinkre.

Forrás: wikipedia.hu

A Győrvári Csatornamű Társulatot még 2004-ben hívták életre, a cégbírósági bejegyzés szerint egyetlen tevékenységet jelöltek meg: "folyadék szállítására szolgáló közmű építése" .

A terv az volt, hogy beszedik a lakossági hozzájárulást, háztartásonként 300 ezer forintot, és ezt a pénzt használják pályázati saját erőként. A győrvári újság online archivált, 2004. augusztusi száma szerint közel 170 háztartás fizette be a hozzájárulást. Voltak, akik megtakarításból, mások hitelből, többen előtakarékosság segítségével. Ezzel egyébként a Társulás tagjaivá is váltak.

A polgármester szerint a Társulás kétszer, legutóbb 2012-ben tudott pályázni a csatornázás költségeire, de egyszer sem nyertek, máshonnan pedig nem tudtak forrást szerezni. Ezért

a Győrvári Csatornamű Társulat közgyűlése az idén a végelszámolással történő megszűnés mellett döntött.

A tényleges megszűnés az év végére várható, addigra zajlik le a könyvvizsgálói, jogi procedúra.

Kaczor Zsolt Mihály polgármester az is hozzátette, hogy

a megszűnés után osztják ki a tagoknak a Társulatnál lévő pénzt.

Így most már biztos, hogy egyelőre nem lesz semmi a 15 éve tervezett csatornázásból.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem