Továbbra sem ad fizetést a Haladás, és nem válaszolnak az önkormányzatnak sem

Félmilliárd forint feletti a futballklub adóssága, hiába kérték, nem hívták össze a taggyűlést.

Továbbra sincsenek jó hírek szeretett Haladásunk kapcsán. Mai tájékoztatás alapján még mindig nem kaptak fizetést a játékosok - írta Facebook-posztjában Czeglédy Csaba városi képviselő.

Lapunk kérdésére elmondta, hogy naponta kér hivatalos tájékoztatást a klubtól, és naponta kap nem hivatalos híreket. Utóbbiakból tudja, hogy sem ezen a héten, sem a jövő héten nem hívják össze a taggyűlést, hiába kérte ezt a városvezetés a klubtól múlt szerdán elküldött hivatalos levélben.

Homlok Zsolt megígérte, hogy rendbe teszi a Haladást
Mészáros D. Zsolt

Egyedül Unger Richárd FEB-elnök hívta össze a felügyelő-bizottságot, őt az önkormányzat delegláta a posztra. Czeglédy hozzátette, a klub nem reagált sem a polgármester, sem az alpolgármester, sem a jegyző megkeresésére.

Bő egy hete derült ki Vészhelyzet a Rohonci úton: megszűnhet a Haladás futballcsapata 2023. November 26. 07:02 , hogy a szombathelyi Haladás futballcsapatnál szeptember óta nem fizetnek béreket, és hogy a csapatnak komoly adóssága halmozódott fel. Ha december 9-ig nem fizetnek munkabért, akkor a szabályok értelmében a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak. Ráadásul veszélybe kerülhet a csapat tavaszi idényre szóló engedélye is, így akár meg is szűnhet a Haladás futballcsapat.

A csapat vezetősége első reakciójában A Szombathelyi Haladás vezetősége elismeri, hogy gond van, de hatásvadásznak tartják a focicsapat válságáról szóló cikkeket 2023. November 27. 09:51 jogi lépésekkel fenyegette meg azokat, akik írnak a helyzetről, annyit elismertek, hogy baj van, de a megjelent írásokat hatásvadásznak tartották. Nem sokkal később aztán a felügyelőbizottság egyik tagja megerősítette a híreket.

Az üggyel a múlt héten foglalkozott "A Haladás vezetői felelősek a kialakult helyzetért, nekik kell megoldani" 2023. November 30. 10:45 a városi közgyűlés is, ahol elhangzott, a Haladás vezetői felelősek a kialakult helyzetért, nekik kell azt megoldani. Az is, hogy korábban Homlok Zsolt, a csapat többségi tulajdonosa a cégeiből hozott pénzt a Haladásba és a HVSE-be, most már a saját pénzéből kellene, de erre nem hajlandó, és ezért van nehéz helyzetben a csapat.

A városi közgyűlés meghívta a Haladás vezetőit a december 14-i ülésre, kérdés, hogy elfogadják-e a meghívást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet