Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

30 millió forintért világítja át az állam a Haladás-sportkomplexumot, mielőtt átvenné az önkormányzattól

Márciusig biztosan eltart a folyamat, kérdés, mi lesz addig a Haladás hazai meccseivel.

Még tavaly december elején derült ki Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 , hogy az állam átveszi a Haladás-sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzattól, egy héttel később az is világossá vált, hogy az állam nem csak a működtetést, hanem a tulajdont is viszi Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 a megállapodás szerint.

Az önkormányzat azért kényszerült erre a lépésre, mert nem volt pénze a városnak a komplexum üzemeltetésére. Mint szeptemberben írtuk 278 millió forintba került tavaly a Haladás-stadion és sportcsarnok üzemeltetése 2020. September 27. 07:32 , egy évben közel 300 millió forint kell ehhez, tavaly és idén ezt az összeget a HVSE megkapta az államtól Két év alatt 600 millió forint közpénzt fordít a kormány a szombathelyi stadion üzemeltetésére 2019. May 01. 07:06 , de jövőre biztosan nem érkezett volna plusz támogatás.

Még karácsony előtt Nemény András, Szombathely polgármestere a kormánnyal kötött megállapodás részeként leváltotta a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett igazgatóját, és helyére azt a Gál Sándort nevezte ki január 1-jétől, akit éppen a jelenlegi városvezetés küldött el.

Márciusig eltart az ügy

A magyar Közlöny január 22-én megjelent számából viszont kiderül, hogy az átadás-átvétel elhúzódik egy darabig. Az állami átvételről január 22-én hozott határozatot a kormány, és azonnal megbízták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy világítsák át a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t jogi, pénzügyi és adóügyi szempontból és határozzák meg a komplexum piaci értékét.

Az átvilágítás határideje február 10., ennek ismeretében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek kell lebonyolítania az átvételt, mégpedig február 28-ig, majd kijelöli a tulajdonosi jogok gyakorlóját.

Az átvilágításra 30 millió forintot szánnak.

Mi lesz a Haladás januári és februári hazai meccseivel?

A határidőket látva biztosnak tűnik, hogy március előtt nem lesz meg az átadás-átvétel. Márpedig jelenleg nincs bérleti szerződése sem a HVSE-nek, sem a Haladás futballcsapatnak. A régi szerződések december 31-én lejártak, az újat már az új tulajdonossal kellene megkötni.

A Haladásnak január 31-én, február 14-én és február 28-án lesz hazai mérkőzése márciusig. Ezekhez a meccsekhez biztosítani kell a hazai pályát. Ha megtudjuk, hogyan oldják meg, és kinek kell a zsebébe nyúlnia, természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra