Haladás-ügy, december 21-én: Séllei magyarázkodik, Homlok ígérget

A megoldás azonban még mindig nem igazán látszik.

A végéhez közeledik a Haladás hosszas agóniája, amelynek egyik utolsó fejezete zajlott Haladás: pénz nincs, az ügyvezető lemondott - Frissítve 2023. December 20. 16:36 tegnap, amikor Homlok Zsolt megakadályozta a taggyűlés megtartását, Séllei Árpád ügyvezető pedig lemondott.

Mint írtuk, Homlok Zsolt tegnap írásban vállalta, hogy a taggyűlésig beteszi a klub kasszájába a hiányzó pénzt, de ezt nem tette meg. Sőt, a taggyűlés megtartását arra hivatkozva akadályozta meg, hogy a saját ügyvezetői nem küldtek neki időben (15 napos határidővel) meghívót, így nem tudja gyakorolni a jogait.

Korábban foglalkoztunk azzal, hogy már szeptember óta A Mészáros-család esete a szombathelyi focival – Hogyan jutott a Haladás a megszűnés szélére? 2023. December 07. 06:58 nem fizetnek bért a játékosoknak és az alkalmazottaknak, ha december 9-ig sem lesz fizetés Továbbra sem ad fizetést a Haladás, és nem válaszolnak az önkormányzatnak sem 2023. December 05. 11:23 akkor a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak, sőt veszélybe kerülhet a csapat játékengedélye is. Innen pedig már csak egy ugrás a megszűnés.

Czeglédy Csaba tegnap lapunknak annyit mondott, ha Homlok ma vagy holnap nem rendezi a klub tartozását, akkor annak helyzete kilátástalanná válik, ami tragédia. A lemondott ügyvezető, Séllei Árpád vállalta, hogy a következő taggyűlésig viszi az ügyeket, de ilyen körülmények között sok dolga nem lesz.

A lemondott ügyvezető ma drámai hangú közleményt tett közzé, amelyben megpróbálja megmagyarázni, hogyan juthatott idáig a klub. Mint írja:

"Életem egyik legnehezebb döntését meghozva lemondtam a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetői pozíciójáról a december 20-ai „taggyűlésen”. Döntésem nem menekülés a süllyedő hajóról, hanem egy folyamat vége.

2006 óta vagyok tulajdonos, az általam alapított Haladás Marketing Kft.-n keresztül. 2019-es ügyvezetővé történt megválasztásom után sikerült a Haladást jó irányba terelni mind anyagi, mind szakmai vonalon, pedig a Covid miatt ezek voltak a legnehezebb évek. 2021 őszén vezettük hosszú ideig az NB2-es bajnokságot, rengeteget írt a sajtó rólunk. Majd 2022 elején változtak meg a viszonyok a klub vezetésben.

A kettős ügyvezetésben elvették tőlem a 2022. előtti jogköreimet. Így a munkáltatói jogok, a szakmai vezetővel a szakmai döntések meghozatala, az ezzel járó gazdasági döntések meghozatala, a HALADÁS kommunikációja máshoz kerültek. Többször kértem, hogy változtassuk meg a feladatköröket, ám kérésem süket fülekre talált.

A Haladás szeretete és a klub iránt érzett hűségem miatt szinte minden elvemet feladtam, én is sokáig elhittem, hogy jó irányba haladunk, befogtam a számat, védtem a most már láthatóan védhetetlent.

A jelenlegi felállás tarthatatlan, sajnos nekem kellett az első lépést megtennem, de ha ez kell, hogy a Haladás előre lépjen, akkor nem hiába."

Mindemellett tegnap az elmaradt taggyűlés után Homlok ígéretet tett a városnak, a kisebbségi tulajdonosnak, amiről a város vezetése közleményt adott ki Szombathely városvezetésének reagálása a Haladás taggyűlésével kapcsolatban 2023. December 20. 18:15 :

"Szombathely Megyei Jogú Város kezdeményezésére a mai napra összehívott Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését a többségi tulajdonos tiltakozása miatt nem lehetett megtartani. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a többségi tulajdonos képviselője Homlok Zsolt megakadályozta a taggyűlés megtartását.

Azért, hogy képet kaphassunk a klub valós helyzetéről az elmaradt taggyűlés után is maradtunk és egy informális beszélgetés keretében tájékoztatást kértünk a társaság anyagi helyzetéről, jövőbeni lehetőségeiről. Ennek során a többségi tulajdonos kifejezte arra vonatkozó reményét, hogy december 31-ig megnyugtatóan tudja rendezni a helyzetet.

Ígéretet kaptunk, de garanciát nem."

Czeglédy Csaba ezt egy mai Facebook bejegyzéssel egészítette ki:

"Tudomásom szerint tegnap este Homlok felhívta a csapatkapitányt, Rácz Barnabást, hogy a játékosok karácsonyig megkapnak legalább egy havi fizetést. Kiderül pár napon belül, hogy ezen sokadig ígéretét betartja-e. Tartok tőle, hogy csak azt akarja megúszni, hogy ma még több játékos szerződést bontson. Ha nem kapnak a napokban fizetést, annak beláthatatlan következményei lesznek."

Itt tart a Haladás-ügy 2023. december 21-én. Lesz még folytatás, de, hogy milyen, azt ma még senki nem tudja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet