Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halott pénz helyett Bartók szól majd a szombathelyi ablakok alatt

A Savaria Szimfonikus Zenekar is megkezdi lakótelepi programsorozatát.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minikoncerttel kezdte hétfői sajtótájékoztatóját a Savaria Szimfonikus Zenekar. Mint kiderült, ízelítőt kaptunk abból a programsorozatból, amit májusi kezdéssel terveznek megvalósítani.

Kiss Tamás

Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy az Agora Savaria Kultúrfutár nevű kezdeményezése ihlette meg, mikor leült tárgyalni a zenekar igazgatójával, Kiss Barnával.

egy olyan rendezvénysorozatot készülnek megvalósítani, mely során a zenekar tagjai úgynevezett minikoncerteket adnak majd Szombathely négy lakótelepének parkolóiban.

Kiss Barna arról beszélt, hogy egy szimfonikus zenekar számára a parkoló nem a legideálisabb terep, ugyanis egy koncertteremmel ellentétben az akusztika ritkán kedvező. Ennek ellenére fontosnak tartja a kezdeményezért, ugyanis a komolyzenei kultúrát, még ha kedvezőtlen körülmények közt is, de a zenekar feladata közvetíteni.

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója
Kiss Tamás

A HangKözTér nevű, Kultúrfutárhoz hasonló kezdeményezéssel párhuzamosan tervezünk komolyabb hangvételű koncerteket is adni a Bartók-teremben, melyet online közvetítésen keresztül tekinthet meg a közönség – tette hozzá az igazgató.

A tervek szerint legalább négy héten keresztül tart majd az akció, ami összesen nyolc minikoncertet jelent. Ha úgy látja a zenekar, hogy van igény a rögtönzött koncertekre és a járványhelyzet továbbra sem enged nagyobb hangvételű rendezvényeket, nyáron is folytatják.

A tömegrendezvényeket tiltó kormányrendelet miatt nem a parkokat és tereket célozza meg a zenekar – mondta el lapunknak Kiss Barna.

Az igazgató azt is hozzá tette, hogy a lakótelepek parkolóiban kisebb eséllyel verődik össze tömeg. természetesen bíznunk kell a szombathelyiek felelősségtudatában. Ha az utcán járók oda is jönnek meghallgatni minket, figyelniük kell a távolság betartására.

A minikoncertek pontos menetrendje még nincs kész, de a zenekar weboldalán és Facebook-oldalán hamarosan közzé teszik a helyszíneket és időpontokat.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés