„Hatalmas fékcsikorgás, kipattannak az autóból, egyikük kezében egy hatalmas kard”

Úgy tűnik, nincs vége a családi viszálynak Szombathelyen, újabb akciófilmbe illő jelenetről számolt be egy olvasónk.

Az elmúlt néhány nap ismét eseménydús volt Szombathelyen, és olvasónk beszámolója alapján nem úgy tűnik, hogy csillapodna a viszály azon két család között, akik már többször bekerültek a hírekbe.

„Ahhoz képest, hogy hat embert őrizetbe vettek, ez elég bosszantó. Úgy látom, nem azokat az embereket tartóztatták le, akiket kellett volna, mert ugyanaz a család a támadó fél, aki ezelőtt. A kórházban dolgozom, így volt 'szerencsém' belátást nyerni ezekbe a harcokba” – mesélte olvasónk.

Mint mondja, kedden 2 óra körül sétált haza munka után, a Paragvári utcában pedig a szeme láttára több férfi megtámadott egy fiatal férfit, aki bemenekült a dohányboltba.

Ezúttal itt játszódtak le akciófilmbe illő jelenetek
Mészáros D. Zsolt

„Hatalmas fékcsikorgás, autójukkal felhajtottak a járdára, kipattantak az autóból kb. 4-en vagy 5-en, egyikük kezében egy hatalmas kard és egy fiatal férfire támadtak. A fiatal férfi ügyességén múlt, hogy nem lett tragédia, mert befutott az utcában lévő dohányboltba. Nem értem, hogy folyhat ez a városban, vagy mire várnak a hatóságok? Hogy meg ismétlődjön a múltkori eset? Itt a Szent Iván-éj, itt a karnevál. Hogy menjünk ki nyugodtan a gyermekeinkkel? Borzasztó, amit megengednek maguknak – panaszolta.

Hozzátette azt is, hogy szerinte biztosan történt rendőrségi feljelentés az ügyben, mert utána többektől is hallotta, hogy kint voltak a rendőrök helyszínelni. Így természetesen mi is megkerestük a rendőrséget, hogy megerősítsék az olvasónk által mondottakat.

„A megkeresésben szereplő esettel kapcsolatosan, azok körülményeinek tisztázására a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. Az eset során a rendelkezésre álló információk alapján személyes kontaktus nem történt. A kihallgatások és az adatgyűjtések jelenleg is folyamatban vannak. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt jelenleg nem kívánunk adni” – közölték lapunkkal.

Arra a kérdésünkre pedig, hogy milyen terveik vannak, hogy ne forduljanak elő hasonló esetek a városban, azt válaszolták, hogy „a közbiztonság fenntartása kiemelt feladat. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket”.

Ez már a sokadik

Parkoló, kórház, majális, semmi sem számít, ha viszály van két társaság között. Főleg az elmúlt időszakban. Hiszen bár a történet valójában sokkal régebben kezdődött és valószínűleg korábban is szóltak már erről hírek, a köztudatba idén március 19-én került be a két család „háborúja”.

Azon a napon ugyanis heves szóváltás tört ki Heves szóváltás után, kórházi területen ütközött több tárgynak egy autó Szombathelyen 2023. March 24. 12:23 a két társaság között a szombathelyi Markusovszky kórház területén, majd többen megtámadtak egy autót, mely menekülés közben kidöntött egy oszlopot. Szerencsére sem beteg, sem kórházi dolgozó, sem látogató nem sérült meg.

A történtekről több videót és beszámolót is kaptunk, pár nappal később pedig az autó vezetője is megfordult szerkesztőségünkben. Vascsővel, fegyverrel támadtak ránk - állítja a sofőr, aki oszlopot döntött a szombathelyi kórházban 2023. March 24. 15:59 Ekkor lett nyilvánvaló, hogy egy régóta fennálló viszály van a két társaság között, és ezért történt a kórházi összecsapás is. Nem sokkal később pedig a másik oldalról is megszólalt Fegyveres támadás, vagy önvédelem volt a kórházi balhé Szombathelyen? 2023. March 26. 16:02 az egyik érintett.

Aztán az április sem telt el balhé nélkül, 7-én egy parkolóban szólalkozott össze két társaság. Verekedés volt egy áruházi parkolóban Szombathelyen 2023. April 07. 11:42 Szemtanúk szerint legalább 6-8 ember kiabált, kergetőzött és verekedett a parkolóban, közben egy ott álló autót is megrongáltak és végül egy mentőautó is érkezett a helyszínre.

Majd jött a majális. Április 30-án az Emlékmű alatti dombon támadott meg Viperákkal támadtak a négy gyermekkel majálisozó házaspárra Szombathelyen – súlyosan megsérült az apa 2023. May 01. 18:58 több férfi viperákkal egy négygyermekes családot. Az anyát kezdték ütni a fején, az apa ekkor ért vissza két gyermekével és rögtön a felesége segítségére sietett. Megütötte az egyik támadót, de őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre került.

A verést közelről végignézte a házaspár négy kiskorú gyermeke, a legkisebb, egy kislány a felfordulásban kiesett a babakocsiból. A mentők a házaspárt kórházba szállították, a hozzátartozók elmondása alapján az asszony fején két helyen keletkezett 10-10 centis sérülés. A haj leborotválása után kapoccsal fogatták össze a sebeket. A férfi a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket, úgy tudjuk, hogy csontja is törött, ő a kórházban töltötte az éjszakát, nem engedték haza.

Információnk szerint legalább az egyik támadó érintett az áruházi parkolóban történt verekedésben és ott volt a támadók között az a férfi is, aki a kórházi incidens során az autóban ült.

A majálison történt eset után megkérdeztük Mi van itt? Másfél hónap alatt három komoly támadás és verekedés Szombathelyen 2023. May 03. 07:12 a rendőrséget többek között arról, hogyan lehetséges az, hogy többszöri erőszakos cselekmények után is lehetőségük van a tetteseknek a verekedésekre, hogy milyen eljárásokat indítottak az említett ügyekben, és hogy mit tesznek annak érdekében, hogy ne folytatódjon az erőszakhullám a városban.

„Két fél között elhúzódó nézeteltérés miatt több büntetőeljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság. A kihallgatások és az adatgyűjtések jelenleg is folyamatban vannak. A nyomozások érdekeire tekintettel bővebb információt jelenleg nem kívánunk adni” – válaszolták akkor.

Május 10-én aztán jött a hír, hogy hat embert őrizetbe vett a rendőrség Több embert őrizetbe vett a rendőrség a szombathelyi majálison történt verések ügyében - Frissítve 2023. May 10. 07:24 a szombathelyi majálison történt verekedés miatt, majd le is tartóztatták őket. Letartóztatták a szombathelyi majálison történt verekedés miatt őrizetbe vett hat férfit 2023. May 10. 15:57 Úgy tudjuk, hogy többen büntetett előéletűek, illetve néhányuknak más, folyamatban lévő ügye is van.

A Szombathelyi Járási Ügyészség kezdeményezte a gyanúsítottak letartóztatását, amit a Szombathelyi Járásbíróság nyomozati bírója szerdán el is rendelt, Csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettel gyanúsítják őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló