Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőn kicsit beindult az élet a szombathelyi bölcsődékben és óvodákban, de a roham elmaradt

A férőhelyeknek közel fele telt csak be.

Május 20-án jelentette be Megtörtént a bejelentés: június 2-ától nyithatnak az iskolák 2020. May 20. 17:53 Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár, hogy június 2-ától nyithatnak Magyarországon az iskolák, illetve a fővárosban az óvodák és a bölcsődék is. Az ország többi megyéjében pedig már jóval előbb, május 25-től visszatérhet minden a régi kerékvágásba az óvodák és a bölcsődék működésében.

Ez pedig meg is történt a mai napon és mint azt a szombathelyi városházától megtudtuk, sokan éltek is a lehetőséggel. A szombathelyi bölcsődékbe összesen 273 gyermeket vittek hétfőn, ami az összes bölcsődei férőhely fele. Az óvodákban pedig – beleszámítva a nem önkormányzati fenntartási óvodákat is – 1101 gyermek jelent meg, ami az összes óvodai férőhely nagyjából 38%-a.

Pixabay

A szombathelyi alpolgármesterek másfél héttel ezelőtti fogadóóráján egyébként elhangzott, hogy a múlt hétre 177 bölcsődésnek, és 372 óvodásnak kértek ügyeletet. Az oktatási államtitkár pedig múlt héten azt is elmondta, hogy innentől kezdve bármiféle igénylés és igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket az intézményeknek és a nyár folyamán is legfeljebb két hétre állhatnak csak le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra