Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába a fehér lobbi, vörösbor lett az idei Karnevál bora

Az idei borversenyre 92 bort neveztek, ebből 54 fehérbor, 26 vörös és 12 rosé került kóstolására.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Savaria Történelmi Karnevál most már tradicionálisan a borversennyel veszi kezdetét. A tét, azon túl, hogy valaki büszkén emelheti a magasba az igazoló oklevelet, az is, hogy jövőre ingyenesen hívják vendégül a Borok utcájába vagy sem.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A borbírákon kívül a sajtó szombathelyi képviselői is véleményezik a borokat, idén pedig teljes volt a konszenzus, a hivatalos borkóstolók és a laikus, de lelkes újságírók között. Ugyanazt a nedűt választottuk. A dolog érdekessége egyébként, hogy az újságírók mindig a TOP borokból kóstolnak vissza, ami idén azt jelentette, hogy a legfinomabb 7 bor került az asztalunkra. Ebből öt fehér, leginkább édes bor volt, a maradék pedig vörös.

Bár nem beszéltünk össze, a választásunk mégis ugyanarra a borra, a Fekete Borpincészet 2014-es Shiraz válogatására esett. Aki idén a Karnevál és egyben a Karnevál Média borát szeretné kóstolni, ezt keresse.

A Kőszegi Borbarát Hölgyek is segítettek a tételek bemutatásában
Karnevál Facebook

Az idei borversenyre 92 bort neveztek, ebből 54 fehérbor, 26 vörös és 12 rosé került kóstolására.

A kínálatban a szokásokhoz híven szinte valamennyi magyar borvidék terméke jelen volt: a Tolnai, a Balatonfüred-Csopaki, Zalai, Badacsonyi, Villány-Siklósi, Csongrádi, Móri, Balaton-felvidéki, Szekszárdi, Pannonhalma-Sokoróaljai, és idén először a határon túlról, Muravidék- Lendváról is érkezett néhány bor a karneváli megmérettetésre.

Na de a lényeg:

A Karnevál legjobb édes fehér bora 2017-ben: Borbély Családi pincészet – Badacsonyi Zeusz- késői szüretelésű 2015.

A Karnevál legjobb száraz fehér bora 2017-ben: Feind Borház – Narancs – 2015. (A narancs ebben az esetben nem azt jelenti, hogy narancsból készült hanem, hogy a szőlő leve a bogyó héjával együtt ért.)

Az abszolút győztes, ami 2018 augusztusáig viselheti a Karnevál Bora címet:

Fekete Borpince Shiraz válogatás 2014.

Az újságírók által megkóstolt borok közül a média bora, a „Vinum Pressum” nyertese:

Fekete Borpince Shiraz válogatás 2014.

Egi!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Savaria Karnevál 2017

Hirdetés