Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így karneváloztunk pénteken

Fotókon és videókkal mutatjuk a tegnapi nap vásározását, koncertjeit.

Tegnap már a kellős közepébe csaptunk a Karneválon. Az ember csak kapkodni tudta a fejét, annyi program volt. Mivel egyszerre lehetetlen mindenhol ott lenni, most egyben muttatjuk a pénteki nap koncertjeit és persze a felvonulást is.

Savaria Karnevál 2017 péntek
Először is csorogjunk le egy kenuban a Gyöngyösön
Nagy Zoli
Savaria Karnevál 2017 péntek
Persze a munkát se hanyagoljuk
Nagy Zoli
Savaria Karnevál 2017 péntek
A szalmakalap lehet nem autentikus, ám roppant hasznos viselet
Nagy Zoli
Savaria Karnevál 2017 péntek
Macimboráddal kalandok várnak
Nagy Zoli

Most, hogy kinézelődtük magunkat, irány a koncertek.

Az ír kocsmazenétől a Soulwave-ig

Zengett a muzsika pénteken is a karneválon - Peltzer Géza írása.

Sok jó zenét lehetett hallani pénteken is a karneválon. Közülük elsőként kell kiemelni a Sörtéren délután ötkor fellépő duót, az ír kocsmazenét teljesen hitelesen játszó Foggy Dew-t. Senki nem gondolná, hogy oroszok zenélnek a színpadon, annyira gyári, amit csinálnak. Gitár-harmonika-ének a felállás, kívülről tolják, nincs előttük „kottás dalosköny”, ahogy azt a magyar zenészektől megszoktuk.

Savaria Karnevál 2017 péntek este
Foddy Dew
Nagy Zoli

A Fő téren nem sokkal előttük a Boban Markovic stílusban utazó Guča Partyzans Brass Band tolta teljes erővel. A zenekar balkáni szerb „underground” zenét játszik, a pianót, a balladát nem ismerik, egysebességes zene ez, kíméletlenül forró hangulatot teremtenek, depresszió és füldugulás ellen kiváló természetes gyógymód.

A felvonulás után a Művészetek utcájában a Kellene Kis Kert kvartett hangolt. A zenekar nevéhez hűen zöld megvilágítást kértek, ez meg is alapozta bekategorizálhatatlan zenéjüket. Hegedű-cajun-basszus-gitár (sok effekttel) a felállás, szinte tiszta improvizáció az egész, mégis rend van a zenében. Ügyes munka, a „több mint érdekes kategória” – és persze nem tömegzene. Már megszoktuk, hogy a Zsidó udvarban mindig jó zene szól, péntek este is megtelt a színpad zenészekkel – ők Holdosi Attila és barátai.

Holdosi Attila és barátai a Zsidó Udvarban
A hangulatra nem volt panasz
Bonyhádi Zoltán

Attilának sok barátja van ezek szerint, a legújabb Jámbor Ármin, akivel a karneválszínházi előadásokon játszott együtt. A Borok utcája színpadán a balkáni népzenét játszó Cimbaliband fő hangszere (ahogy a zenekar neve is utal rá) a cimbalom, de a többiek is kiválóan játszottak, a meglepetés az volt, hogy Danics Dóra is ott volt a színpadon, és az, hogy a korábban egészen más stílust képviselő énekesnő be tudott illeszkedni ebbe a zenei környezetbe. Pápai Joci és zenekara vette át tőlük a világot jelentő deszkákat, a közönség ismét átélhette koncertjük alatt, hogy milyen az, amikor a tévéből egy szám alapján ismert „sztár” élőben egy órán át próbálja meg izgalomban tartani hallgatóságát.

Savaria Karnevál 2017 péntek este
Danics Dóra a Cimbalibanddel szórakoztatott
Nagy Zoli

De ne feledkezzünk meg Soulwave-ről sem. Lelkesedésük töretlen továbbra is, ezt jó látni. Az azonban csalódás, hogy a koncert egy részében szinte cover bandként működnek, ismert számokat próbálnak meg tolmácsolni. Hát ez nemigen sikerülhet egy félig amatőr zenekarnak, a gond ugyanis az, hogy fülünkben ott az eredeti hangzás, emiatt az összehasonlítás elkerülhetetlen. És ha gyenge a kópia, az kínos. Különleges zenészi és énekesi teljesítményről továbbra sem lehet náluk beszélni, talán a dobos játéka ami kiemelkedő.

B&B Country
Szombathelyi fúvószenekar
Meztelen diplomaták
CimbaliBand és Danics Dóra koncert

És persze a felvonulás.

Jelmezes felvonulás

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2017