Hódok garázdálkodnak az Abért-tó körül

Kárt tesznek a tó körüli növényzetben. De mit tehetünk ellenük? Utánajártunk a problémának.

Év elején írtunk a hódok Dunántúlon való elszaporodásáról. Olvasói bejelentésünk érkezett, mi szerint az Abért-tó körül a hódok kárt tesznek a növényekben, elrágják a fákat, pusztítják a környezetet.

hód
Nyugat.hu

Természetjáró olvasónk egy hónappal ezelőtt jelezte a problémát az Őrségi Nemzeti Park felé, akik a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz irányították. Mivel nem kapott ennyi idő után választ, hozzánk fordult segítségért.

hód
Nyugat.hu

Felkerestük Hercsel Róbert szakaszmérnököt a Vízügyi Igazgatóságon. Elmondta, hogy megkapták olvasónk levelét, de sajnos a nagy rohanásban elfelejtettek válaszolni, de a megfelelő intézkedéseket megtették.

Elindítottuk a folyamatot: beszerezzük a dróthálót, megpróbáljuk vele megvédeni a maradék fát. Reméljük, nem fogják ellopni. Karácsony előtt szeretnénk őket kihelyezni. Természetesen válaszolni fogunk a hölgynek is

- nyilatkozta lapunknak.
hód
Nyugat.hu

Reméljük, a hálók a helyükön maradnak, és a hódok nem okoznak kárt a továbbiakban a növényzetben.

hód
pixabay
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem