Így dolgoznak a hódok Szombathelyen, a Perintnél

Ismét egy olvasónktól kaptunk fotókat, ezúttal a szombathelyi hódok munkáját bemutatva.

Mint írja:

Ezt a művészi alkotást az Óperint utca mögötti Perint patakon készítette egy szorgos hód. Estenként horgászat közben többször is megmutatta magát.

Hódok munkája a Perintnél
Olvasói fotó

Pedig a Wikipédia szerint

az európai hód kanadai rokonával ellentétben nem épít hódvárakat, és gátakat is csak ritkán emel, vackát inkább a partfalban ássa ki. Az akár tizenegy méteres hosszúságot is elérő folyosórendszer bejárata a vízből nyílik. A lakóüreg átmérője 50–80 centiméteres, itt 5–8 állat (egy szülőpár, a tavalyi és az idei alom) él. A család kisebb állandó territóriumot tart fenn a vízpart mentén, melynek határait szagjelzésekkel jelölik ki. Vándorlásra táplálékszűke esetén kerülhet sor.

Hódok munkája a Perintnél
Olvasói fotó

Ennek ellenére a korábban kipusztult, majd ismét betelepített állat természetes ellenség híján szépen elszaporodott, és valóban komoly gondokat tud okozni a fák kidöntögetésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem