Hol járt a fotósunk: Diadalív a belváros szélén

Ilyenből csak egy van egész Magyarországon.

Még 2021 februárjában indítottuk útjára sorozatunkat Hol járunk? 2021. February 08. 07:00 , melyben egy kis játékra invitáljuk olvasóinkat: ki kell találni, hogy merre járt fotósunk.

A legutóbbi feladványunkon Hol járt a fotósunk? – Titokzatos vár a fenyőfák között 2022. December 04. 15:28 „egy titokzatos vár volt a fenyőfák között”.

Azok tippeltek jó, akik azt írták, hogy

a fotó Sopronban készült.

Azon belül is Taródi-vár látható a képen, melyet a helyiek közül sokan Bolondvárnak is hívnak. Érdekessége, hogy egy magánember, a 2010-ben elhunyt Taródi István építette, és ma is család kezelésében van.

Gratulálunk minden helyes megfejtőnek! És most lássuk a legújabb feladványt:

Diadalív a belváros szélén

Józing Antal

Egy nagyon jellegzetes, de nem túl ismert építmény Magyarországról. Pedig ez egy igazi diadalív, amit egy uralkodó számára építettek a 18. században.

Az országban ez egyetlen ilyen építmény.

A tippeket/megoldásokat itt a cikk után, vagy a Facebook-oldalunkra várjuk! Aztán rövidesen jelentkezünk a megoldással.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek