Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mérei és Shrek - Hollywood Classics gyerekeknek

Hogy mit keres egy sajtótájékoztatón egy ogre? Mindjárt kiderül.

Laza tavaszi napsütésben tornyosult a Szimfónia kávézó előtt egy papír-Shrek szerdán délelőtt és vártuk a sajtótájékoztató kezdetét. Mérei Tamás megérkezett, beállt Shrek mellé, nyugtáztuk, hogy a szimfonikusok vezetője tényleg mindenkinél magasabb, legyen az ember vagy ogre. De mit keresett Shrek Mérei mellett?

Mérei Tamás Shrekkel pózolt
Garai Antal Atom

Elsőként az hangzott el, hogy a múlt hétvégi Mága Zoltán jótékonysági koncerten 3,6 millió forint gyűlt össze, majd később a fellépő művészek lemondtak a gázsijukról, és Mága is kiegészítette az összeget, így lett kerek, négymillió forint az összegyűjtött adomány.

Hollywood Classics - gyerekkiadás

Kétségtelenül a Hollywood Classics az egyik legnépszerűbb programsorozata a szimfonikusoknak, ezért összeállítottak belőle egy gyerekmenüt. És itt kapcsolódott be Shrek. Gyermekfilmek zenéivel készülnek, de nem csak gyerekeknek. Április 26-án szombaton, 18 órakor tartják az előadást a Sportházban. Ha elfogynak a jegyek előfordulhat, hogy aznap még egy korábbi előadás is lesz (14 órakor).

Tíz film zenéivel készülnek, többek közt Aladdin, A kis hableány, Hófehérke, Hamupipőke, A szépség és a szörnyeteg és más klasszikusok. Összesen 23 dal, hét énekes és mesefilmszereplők - ez utóbbinál Mérei megjegyezte, hogy kifejezetten odafigyelnek majd az élethű jelmezekre.

Hollywood Classics a Bartók Teremben
Mészáros Zsolt

A gyerekek találkozhatnak a mesék hercegnőivel, Aladdinnal és a Dzsinnel is, de tervezik azt is, hogy ezek a szereplők már az előadás előtti héten feltűnnek a városban, promóciós céllal. A jegyek ára változó, egy főnek 3900 forint, de van családi kedvezmény, két gyerek esetén már minden jegy árából 20 százalék kedvezményt adnak.

Húsvéti koncert és Bárdos Alice-díj

Április 16-án este hétkor Camerata Pro Musica címmel adnak a szimfonikusok húsvéti koncertet a Székesegyházban (belépődíj 1000 forint). Emellett szó esett még a Bárdos Alice-díjról is, amelyet a Savaria Szimfonikus Zenekar adományoz egy ének-zene pedagógusnak (tavaly Földesi Jánosné kapta).

A díj mellé egy hosszú hétvégés wellness pihenés jár, DVD-k, könyvek és egyéves belépő a szimfonikusok koncertjeire. Április 25-ig egy rövid indoklással bárki jelölhet pedagógusokat, majd másnaptól a szimfonikusok Facebook-oldalán lehet szavazni, egészen május 5-ig.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra