Március végéig még biztosan araszolgatni kell a szombathelyi Homok utcában

Nem véletlenül maradt ott az a tábla.

Hétvégén üzent egy olvasónk a szombathelyi Homok utcából, hogy néhány hónappal ezelőtt „valami csapat turkált pár órát” az utca elején, és ahogy kell, otthagyták a helyszínt, meg egy 30-as táblát is, ami ráadásul vándorol is: hol az árokban, hol az úttesten landol.

Olvasó

Mi pedig, ahogy illik, megkerestük először is az önkormányzatot, abban reménykedve, hogy a városüzemeltetési osztály tud segíteni. Ők átírányítottak minket a Vasivízhez, ugyanis ők dolgoztak ott.

Mint kiderült, a Homok utca 7. előtt váratlanul meghibásodott az ivóvízellátó hálózat még tavaly decemberben: eltörött a gerincvezeték. A javítást 2021. december 15-én elvégezték, utána megtörtént a talajcsere és a visszatöltés réteges tömörítése is. A végleges helyreállítási munkálatokra pedig a talaj konszolidációja után kerülhet sor – írták.

A bibi pedig ott van, hogy

az aszfaltkeverő üzemben jelenleg éves karbantartási munkák folynak, így nem kevernek aszfaltot.

Tehát nem tudták befejezni a Vasivíz emberei a munkát a Homok utcában. Amíg várnak arra, hogy újrainduljon a telep, ideiglenesen szendvicsbetonnal oldották meg az út helyreállítását, ami egy 5 négyzetméteres felületet érint.

Úgy tudják, március közepe után indul újra az aszfaltüzem, így az útburkolatot csak ekkor tudják majd az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítani. A 30-as tábla pedig, amit a Vasivíz emberei tettek ki, addig még biztosan kint lesz, hogy figyelmeztesse az arra közlekedőket a nem megfelelő útburkolatra, illetve arra, hogy ne járják ki az ideiglenes nyomvonalat.

A cég a végleges helyreállításig kéri a lakosság szíves türelmét.

Március végéig tehát még biztosan araszolgatni kell(ene) a szombathelyi Homok utcában, úgyhogy kitartást mindenkinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem