Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Idén rendhagyó Farsangfarka lesz Kőszegen

Elmarad az őrületes jelmezes felvonulás, de lesz helyette valami más.

Tavaly még Fidel Castro és Dr. Bubó is felvonult Még Fidel Castro és Dr. Bubó is felvonult - Farsangfarka volt Kőszegen 2020. February 26. 09:34 Kőszegen a már hagyományosnak számító Farsangfarkán, idén azonban ez és bármi ehhez hasonló sajnos biztosan nem fog megtörténni. A koronavírus-járvány miatt ugyanis még mindig érvényben van a rendezvénytilalom, de nem kell félni, így is találtak megoldást arra, hogy valamilyen módon megtartsák a város egyik jellegzetességének számító mulatságot.

Nagy Zoli

Az őrületes jelmezes felvonulás helyett valami más lesz. Mint a Jurisics Vár Facebook-oldalán írják, egy nemes civil kezdeményezés lett a Farsangfarkából:

Február 16-án, FARSANG FARKÁN, kérjük az üzleteket, munkahelyeket, hogy jelmezben dolgozzanak, ezáltal is hozzájárulva a farsangi hangulathoz. Kérjük a polgárokat, hogy díszítsék házaikat, lakókörnyezetüket és a maguk módján tegyék emlékezetessé e napot. Napközben végiglátogatjuk a LEGMÓKÁSABB MUNKAHELY kategóriára jelentkezőket, melyet külön díjazunk! Mivel rendezvényt a járványhelyzet miatt nem tarthatunk, szeretnénk azért a legjobb magánemberként beöltöző jelmezeseket is összegyűjteni egy fénykép albumba és megosztani a lakossággal a város honlapján és Facebook-oldalán.

A jelmezesekről 2021. február 15-én és 16-án 10 és 17 óra között készítenek fotókat a Jurisics Vár külső udvarán és ajándékkal, forró itallal is kedveskednek a vállalkozó szelleműeknek. Előzetes bejelentkezés viszont szükséges, hogy el tudják kerülni a torlódást és könnyebben be tudják tartani a járványügyi előírásokat. De van egy másik lehetőség is: 2021. február 15-én 16 óráig lehet fotót beküldeni a jurisics@koszeg.hu e-mail címre, a lényeg, hogy add meg a neved és a telefonszámodat, illetve szerepeljen a képen a FARSANGFARKA 2021. felirat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra