Alig kaptak pénzt a vasi olimpikonok

Volt szép sajtótájékoztató arról, hogy a város támogatja azokat a sportolókat, akik kijutottak az olimpiára, de a pénzből alig jutott valami a versenyzőkhöz.

Puskás Tivadar polgármester jelentette be ünnepélyes keretek között, hogy Szombathely támogatja a londoni olimpiára kijutott sportolóit Vasi sportoló is hozhat aranyat Londonból? 2012. May 19. 18:44 . Mint ismert, a vasiak közül az egyaránt Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes atléta, Pars Krisztián, és Fazekas Róbert kvalifikálta magát, valamint két birkózó, Hatos Gábor és Ligeti Dániel is indul a játékokon.

Egy szép csoportkép is készült a támogatást bejelentő sajtótájékoztatón
Mészáros Zsolt

Kíváncsiak voltunk, hogy a beígért pénz megérkezett-e a címzettekhez, most, amikor valamivel több, mint három hét van csak hátra a láng fellobbanásáig.

A sportolók meglehetősen visszafogottan és szűkszavúan nyilatkoztak, de az kiderült, hogy a beígért pénznek csak a töredékét kapták meg.

Hatos Gábor birkózó, aki a 74 kilogrammosok mezőnyében nyert már Eb és VB bronzérmet is, elmondta, a beígért támogatásnak csak az egynegyedét kapta meg, ráadásul felé a tavalyi évről is van elmaradás. 700 ezer forinttal tartozik neki a város, vagy a klubja, ezt nehéz kideríteni, mert ahogy Hatos mondja: egymásra mutogatnak a felek.

A Nyugat úgy tudja, Ligeti Dániel is mindössze egynegyedét kapta meg az olimpiára ígért támogatásnak.

Hatos Gábor és Fazekas Róbert (itt még jókedvűek voltak)
Mészáros Zsolt

Nem jobb a helyzet az atlétáknál sem. A magyar csúcstartó Fazekas Róbert a Nyugatnak elmondta: a pénz egyharmada jutott el hozzá, pedig nagy szüksége lenne a támogatásra, hiszen a játékok előtt még egy edzőtábort tervez.

Természetesen szerettük volna utolérni Pars Krisztiánt is, ez azonban nem sikerült. Az atléta a sikeres EB után egy portugáliai edzőtábor felé vette az irányt.

Elértük viszont Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármestert, aki megkeresésünkre azt mondta, hogy erről a témáról a "cégeket" kell megkérdezni. Amikor pedig szembesítettük, hogy a polgármester és ő tettek ígértet a sportolóknak és nem az önkormányzati cégek, azt mondta, hogy csak írásban hajlandó válaszolni kérdéseinkre.

Puskás Tivadar válaszát délutánra ígérte az önkormányzat sajtóosztálya. Kérdésünk az volt: mikor kapják meg pénzüket a sportolók?

Ők négyen: Pars Krisztián, Hatos Gábor, Fazekas Róbert, Ligeti Dániel
Mészáros Zsolt

Ha kíváncsi arra, hogy mi hangzott el a sajtótájékoztatón, ahol a város a támogatást megígérte, ide kell klikkelnie Vasi sportoló is hozhat aranyat Londonból? 2012. May 19. 18:44 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vasi sportoló is hozhat aranyat Londonból?

Megyénkből öt harcedzett férfi már biztosan útnak indul a brit fővárosba, hogy az ötkarikás játékokon megküzdjön a világ legjobbjaival. Bemutatjuk, kik is ők.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport