Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ilyen csodás Körmenden a Rába a januári napsütésben

Varázslatos fotókkal örvendeztetett meg minket egy olvasónk, mi pedig nem leszünk önzők, megosztjuk őket veletek is!

Újabb szépséges képekkel jelentkezett madárfigyelő olvasónk Körmendről Utókarácsony a madaraknak Körmenden 2020. January 06. 07:57 . Ezúttal Magyarország harmadik leghosszabb folyójáról, a Rábáról lőtt néhány csodás fotót, amint a januári napsütésben tündököl.

Olvasó

A Rába nagyjából 3 millió évvel ezelőtt alakult ki, de nem mindig így nézett ki. Jelenlegi állapota a 17. század elején útnak indított szabályozási munkák végkifejlete.

Olvasó

Tudtátok, hogy a Rába a római korban fontos szállítási útvonal volt? Ma viszont már nem lehet hajózni rajta. Napjainkban főként vízienergia- és ivóvízforrás, valamint mezőgazdasági és turisztikai szempontból van fontos szerepe a mindennapokban.

Olvasó

A Rába-völgy állatvilága igencsak gazdag. Temérdek folyamkagyló található a folyó medrében, a halak közül pedig a ponty, a harcsa, a menyhal, a csuka, a süllő, a márna, a magyar és a német bucó, valamint a keszeg, a törpeharcsa és a compó a leggyakoribb.

Olvasó

Béka- és gőtefajok, mellett a hüllők körében is közkedvelt élőhely, madárfajok közül pedig nem kevesebb mint 200 honos a völgyben. Köztük a kis lile, a billegetőcankó, a gyurgyalag, a jégmadár, a függőcinege, a fekete harkály, a berki tücsökmadár, a fülemüle, a barátposzáta, a nádiposzáta, a cigánycsuk, az egerészölyv, a héja, a karvaly, a macskabagoly és az erdei fülesbagoly.

Olvasó

És itt még nincs vége a sornak. Gyakran látni ugyanis a völgyben pézsmapockot, hódot, vidrát, nyusztot, nyestet, menyétet, hermelint, borzot, mókust, denevért, gímszarvast, őzet és vaddisznót is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra