Ilyen is van: megválasztották az év magyar nótáját

Találja ki, melyik lett a győztes.

A közönség szavazati alapján az Akácos út című nóta érdemelte ki Az év magyarnótája címet - tájékoztatta a Dankó Rádió az MTI-t csütörtökön.

A Dankó Rádió idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja Az év magyarnótáját. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klub koncertjén jelentették be csütörtökön az eredményt - közölték.

A győztes Akácos út mellett a legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is.

"A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a "Dankó család". Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyarnóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi "győztes" maga a magyarnóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja" - idézi a tájékoztató Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját, aki kiemelte, hogy kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra