Ilyen lenne a szombathelyi víztorony, ha óriáscsúszdán lehetne lesiklani róla

Nem csak jó buli lenne, de siklásonként pár száz forinttal még az ikonikus épület karbantartásához is hozzájárulhatnánk vele.

Tavaly májusban jártuk be Galéria: A szombathelyi víztorony üres tartályába is bemásztunk 2020. May 06. 17:22 a szombathelyi víztornyot, amikor még nagy erőkkel dolgoztak a felújításán és azóta is folyamatosan figyelemmel kísérjük a város egyik legemblematikusabb épületének sorsát. Egyik ilyen írásunkat látva jutott eszébe egy olvasónknak az ötlet, hogy mivel is lehetne vonzóbbá és interaktívabbá tenni az ikonikus épületet, s az ötletet velünk is megosztotta.

Víztorony felújítása
A felújításról készült galériánkat a képre kattintva éri el!
Mészáros D. Zsolt

„Élvezettel olvastam a szombathelyi víztorony felújításáról szóló cikket” – írja olvasónk, aki így folytatja: „Nagyszerű, hogy szép lett, de a fenntartására vonatkozóan lenne egy megfontolandó ötletem. Mindenki szívesen bedobna 100 vagy 200 forintot, hogy egy izgalmas siklással hipp-hopp lejusson a toronyból. Túl az izgalmas élményen, egyúttal hozzá is lehetne járulni az ikonikus torony karbantartásához.”

Olvasónk továbbá arra is felhívta figyelmünket, hogy az ötlet nem ördögtől való. Egy cseh cég, az Alfeko már Európa-szerte gyárt olyan fémcsúszdákat, más néven tobogányokat, melyekkel akár ikonikus, de kihasználatlan épületeket is fel lehet dobni.

A weboldalukon böngésztünk egy kicsit, és amit látunk, azt akár a szombathelyi víztornyon is el lehet képzelni. Valahogy így:

Ki ne csúszna egy nagyot!?
Nyugat.hu

Nyilván mi csak illusztráció gyanánt készítettük ezt a képet, sem mérnökök, sem dizájnerek nem dolgoztak rajta. Ha a torony tulajdonosa úgy döntene, hogy némi extra mókát szerel fel az épületre, azt a tervező és kivitelező sokkal ízlésesebben oldaná meg.

Először persze biztos hozzá kéne szoknunk a látványhoz, de az első siklás azonnal feledtetné velünk az óriáscsúszdával szemben érzett viszolygásunkat.

Akit viszont komolyabban érdekel a torony sorsa, olvassa el a benne kialakított kávézó hányattatott sorsáról készült írásunkat itt Egyetlen pályázat jött a szombathelyi víztorony kávézójára, de az is érvénytelen 2021. January 15. 11:31 és itt. Gazdára talált a szombathelyi víztorony hányattatott sorsú kávézója 2021. February 16. 14:56

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Galéria: A szombathelyi víztorony üres tartályába is bemásztunk

Körbevezettek minket a felújítás alatt álló víztoronyban, így még nyitás előtt megnézhettük, mi fogadja majd a látogatókat.

Gazdára talált a szombathelyi víztorony hányattatott sorsú kávézója

A győztes cég részben a Mészáros Cukrászda tulajdonosához köthető.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Humor