Egyetlen pályázat jött a szombathelyi víztorony kávézójára, de az is érvénytelen

Nem egy sikertörténet.

Január 14-én, csütörtökön délelőtt járt le a szombathelyi víztorony, azaz az Octopus kávézójának bérbeadásáról szóló pályázat határideje, aminek egyébként már másodszorra futottak neki. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30 A pályázat azonban ezúttal is sikertelen lett, de most nem azért, mert egyetlen jelentkező sem volt.

Ezt a közleményt kaptuk pénteken az Agorától:

„Ismét kiírja a pályázatot az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, 2021. január 15-től lehet jelentkezni az Octopus-Víztorony vendéglátó helyiségének bérlésére. Az előző kiírásra érkezett pályázat formai okok miatt érvénytelennek bizonyult. A benyújtott dokumentumot Bíráló Bizottság értékelte, a testület tagjai: Bokányi Adrienn, Németh Ákos és Sátory Károly önkormányzati képviselők, személyüket Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonáról szóló 40/2014. (XII.23.) önkormányzati rendelet Versenyeztetési Szabályzatának 38. pontja alapján a Közgyűlés jelölte ki. A Bíráló Bizottság döntése nyomán az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ újra kiírja az Octopus-Víztorony épületének kávézójára vonatkozó nyilvános pályázatot.”

A közleménnyel kapcsolatban megkerestük Novák Edinát, az Agora szolgáltatási osztályának vezetőjét, aki közölte: ezúttal egy pályázó volt, de az általa benyújtott pályázati anyag nem volt teljes. A hiányzó dokumentumok hozzáadása nem megoldható hiánypótlással, így újra ki kell írniuk a pályázatot. De mint mondja, egyszerűen pótolhatja a pályázó a hiányzó dokumentumokat, így reményeik szerint a kávézónak belátható időn belül lesz bérlője.

Kiss Tamás

Nem egy sikertörténet

Tavaly augusztus közepén írta ki Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára 2020. August 12. 14:42 először az AGORA a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30

Ezután tárgyalták az ügyet a szeptemberi közgyűlésen is, majd októberben újra meghirdették Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának 2020. October 27. 07:24 az AGORA hivatalos oldalán a pályázatot. Bár a határidőt kitolták, nem sok minden változott a feltételeknél, maradt ugyanannyi a bérleti díj is.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a harmadik pályázat kiírásában változtatnak-e bármit is, de gyanítjuk, hogy marad minden feltétel, hiszen már van egy jelentkező, akinek csak pótolnia kell a hiányzó dokumentumokat. A kilétét viszont addig is homály fedi, hiszen nem hozhatják nyilvánosságra, nekünk pedig türelmesen kell várnunk a fejleményeket és hogy végre gazdára találjon a hányattatott sorsú kávézó, aminek üzemeltetéséhez egyébként nem fűznek sok reményt a város vendéglátósai sem, Elmondjuk, miért nem kell senkinek a víztorony kávézója 2020. September 26. 07:19 de ez már egy másik kérdés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet