Egyetlen pályázat jött a szombathelyi víztorony kávézójára, de az is érvénytelen

Nem egy sikertörténet.

Január 14-én, csütörtökön délelőtt járt le a szombathelyi víztorony, azaz az Octopus kávézójának bérbeadásáról szóló pályázat határideje, aminek egyébként már másodszorra futottak neki. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30 A pályázat azonban ezúttal is sikertelen lett, de most nem azért, mert egyetlen jelentkező sem volt.

Ezt a közleményt kaptuk pénteken az Agorától:

„Ismét kiírja a pályázatot az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, 2021. január 15-től lehet jelentkezni az Octopus-Víztorony vendéglátó helyiségének bérlésére. Az előző kiírásra érkezett pályázat formai okok miatt érvénytelennek bizonyult. A benyújtott dokumentumot Bíráló Bizottság értékelte, a testület tagjai: Bokányi Adrienn, Németh Ákos és Sátory Károly önkormányzati képviselők, személyüket Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonáról szóló 40/2014. (XII.23.) önkormányzati rendelet Versenyeztetési Szabályzatának 38. pontja alapján a Közgyűlés jelölte ki. A Bíráló Bizottság döntése nyomán az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ újra kiírja az Octopus-Víztorony épületének kávézójára vonatkozó nyilvános pályázatot.”

A közleménnyel kapcsolatban megkerestük Novák Edinát, az Agora szolgáltatási osztályának vezetőjét, aki közölte: ezúttal egy pályázó volt, de az általa benyújtott pályázati anyag nem volt teljes. A hiányzó dokumentumok hozzáadása nem megoldható hiánypótlással, így újra ki kell írniuk a pályázatot. De mint mondja, egyszerűen pótolhatja a pályázó a hiányzó dokumentumokat, így reményeik szerint a kávézónak belátható időn belül lesz bérlője.

Kiss Tamás

Nem egy sikertörténet

Tavaly augusztus közepén írta ki Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára 2020. August 12. 14:42 először az AGORA a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt. Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért 2020. September 15. 07:30

Ezután tárgyalták az ügyet a szeptemberi közgyűlésen is, majd októberben újra meghirdették Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának 2020. October 27. 07:24 az AGORA hivatalos oldalán a pályázatot. Bár a határidőt kitolták, nem sok minden változott a feltételeknél, maradt ugyanannyi a bérleti díj is.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a harmadik pályázat kiírásában változtatnak-e bármit is, de gyanítjuk, hogy marad minden feltétel, hiszen már van egy jelentkező, akinek csak pótolnia kell a hiányzó dokumentumokat. A kilétét viszont addig is homály fedi, hiszen nem hozhatják nyilvánosságra, nekünk pedig türelmesen kell várnunk a fejleményeket és hogy végre gazdára találjon a hányattatott sorsú kávézó, aminek üzemeltetéséhez egyébként nem fűznek sok reményt a város vendéglátósai sem, Elmondjuk, miért nem kell senkinek a víztorony kávézója 2020. September 26. 07:19 de ez már egy másik kérdés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet