Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Index.hu igazgatóságának elnöke szeretné, ha menne tovább lap

Bodolai László üzleti célokat lát a lap szétverése mögött, ami mögött szerinte nem a jobboldal áll.

A magyar közbeszédet napok óta izgalomban tartja a legbefolyásosabb magyar hírportál sorsa.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi 2020. July 24. 13:13 , az Index.hu szerkesztőségéből már több mint 80 ember mondott fel eddig - ami meg is látszik a portál lelassult működésén.

Bár az kétségtelen, hogy a helyzethez tevékenyen hozzájárult az évek óta tartó kormányzati aknamunka Megállt a nagy fekete autó az Index előtt 2018. September 18. 12:27 , a végjátéknak számos egyéb leágazása van.

Ilyen például az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnökének szerepe.

Bodolai László
Nyugat.hu

Bodolai Lászlót a szerkesztőségből távozó újságírók egyértelműen ellenségnek festik le, ugyanakkor a valóság ennél összetettebbnek tűnik.

A konfliktus eszkalálódását kiváltó főszerkő-kirúgásról például azt mondja a 168 órának.

Nekem provokációnak tűnt Dull Szabolcs visszavételét kérni, mint egyetlen lehetőség, mert pontosan tudták, ebbe nem fogok belemenni. Ők már eleve úgy mentek oda, hogy tudták, nem lesz semmiféle megegyezés. Mindent megtettem a felmondási hullám megakadályozásáért” – mondja az elnök, aki egyben egy újabb szálat is beemel a történetbe, amikor a kirúgás indoklásának azt jelöli meg, hogy

„az elbocsátott főszerkesztő üzleti titkokat adott át a konkurenciának”.

Hogy kit is kell ebben az esetben konkurenciának tartani, az talán később majd kiderül, mindenesetre a Bodolai azt is hozzáteszi, hogy szerinte az Index szétverésnek üzleti céljai is, és emögött ő nem a jobboldalt látja.

Ami a lehetséges folytatást illet, arról ezt mondja:

„Ha van esély a működtetésre és arra, hogy egy pontos, független, mindenfajta befolyásolástól mentes lapként folytassuk, mint Index, akkor nem állok fel” – fogalmazott az Index igazgatóságának elnöke.

Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi

54-en mondtak fel a lapnál. Péntek délben az Index több tucat dolgozója indult el a Bodolai László irodájába a felmondási papírjával - írja a 444.hu, ők videót is készítettek erről. Kora délután a szerkesztőség közleményt adott ki arról, hogy az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra