Ingyen osztogat házakat egy festői szicíliai kisváros

Így próbálják megállítani a népességfogyást és a házak pusztulását.

Korábban is olvastunk híreket arról, hogy olasz települések jelképes áron adnak ingatlanokat a betelepülőknek.

A szicíliai Cammarata azonban az első, amely egyetlen fillért sem kér a lakásokért – írj a CNN .

Az ötlet és a megvalósítás Vincenzo Giambrone polgármester nevéhez fűződik, aki kétségbeesve próbálja megállítani a hanyatlást, a lakosságszám zuhanását.

Cammarata
CNN

A városvezető három évet töltött azzal, hogy meggyőzze a régi, elhagyatott lakások tulajdonosait, hogy az ingatlanokat ingyen adják oda az újonnan betelepülőknek.

Erőfeszítését siker koronázta: jelenleg körülbelül egy tucat ház várja új gazdáját, és az ígéretek szerint a kívánat tovább fog bővülni.

A házak jellemzően a város történelmi negyedében vannak, így a tulajdonoscserétől azt is várják, hogy a városkép is javulásnak indul.

Cammarata
CNN

Az ingyen ingatlanért cserében természetesen el is várnak dolgokat, de ezek nem tűnnek teljesíthetetlennek.

Mindenekelőtt vállalni kell a ház felújítását, és a felújítási tervet engedélyeztetni kell az önkormányzattal.

Emellett 5 ezer eurót kell letétbe helyezni, amit visszakap a tulajdonos, ha rendben befejeződtek a munkák.

Előnyben részesítik a fiatal, kisgyermekes családokat. Ha egy pár beköltözik és ott születik gyermekük, ezer eurót kapnak.

Cammarata festői város
CNN

A beköltözőknek egyébként meglehetősen szabad kezük van abban, hogy mit kezdenek az épülettel: nyithatnak szállodát, boltot vagy akár éttermet is.

Cammarata autentikus, festői szicíliai település 60 kilométerre Palermótól, amely „az ezer keletre néző erkély városa” névvel is ismert.

Az ingyenes ingatlanosztástól azt várják, hogy ismét élettel és pörgéssel telnek meg az ősi utcák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech