Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenesen elérhetők a tervek, amik alapján szájmaszkot nyomtathatunk

Egy szombathelyi férfi elkészítette, és mindenki számára elérhetővé tette a 3D-s maszk tervét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A maszk tervezője egy olyan cégnél dolgozik, ahol a megrendelők egyedi igényei alapján modelleznek és készítenek különböző használati tárgyakat. A 3D nyomtatás inkább csak hobbija, de sok hasznos dolgot készített már ezzel a technológiával.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A nyomtatható szájmaszk ötlete is onnan jött, hogy a gyógyszertárak kifogytak, a tervező családjának azonban még nem volt szájmaszkja.

3d szájmaszk
nyugat.hu

Az interneten ugyan lehet találni 3D nyomtatóhoz készített szájmaszk-terveket, de ezek mind fizetősek, vagy teljesen használhatatlanok. Inkább leültem a számítógép elé és addig terveztem, finomítottam, míg néhány prototípus után nem sikerült egy emberi felhasználásra alkalmas szájmaszkot nyomtatnom – mesélt a projektről a tervező. Konzultáltam egy gyógyszerésszel is

– tette hozzá.

A maszk alkotójától használati útmutatót is kapunk

A 3D nyomtatással készült tárgyak felületén – az eljárás folyamata miatt - elkerülhetetlenek a hajszálrepedések. Ezek kiküszöbölhetők lakkozással. A textilmaszkokhoz hasonlóan használat után ezeket is ugyanúgy érdemes lefertőtleníteni. A szűrőbe cserélhető betéteket lehet rakni, például formára vágott gézlapot. Javasolt ezek minél gyakoribb cseréje.

3d szájmaszk
nyugat.hu

A szájmaszk tervei ingyenesen elérhetők. Bárki felhasználhatja, módosíthatja ezeket, gyártók akár forgalomba is hozhatják az ezek alapján legyártott szájmaszkokat.

"Nekem csak az a fontos, hogy elérhető legyen azok számára, akiknek szükségük van rá. Ha ezzel megmentek akár csak egyetlen embert a fertőzéstől, már megérte a befektetett munka/idő/pénz."

A nyomtatáshoz szükséges fájlokat itt tölthetik le.

Javasolt anyag: PLA, 20% kitöltés. Ha a megosztott képeknek megfelelően nyomtatják, akkor nem lesz szükség támasztó anyagra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés