Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

IPA és Sváb bálon jártunk

Videóval és képekkel mutatunk ízelítőt a két bálból, ahol a táncé és a baráti beszélgetéseké volt a főszerep.

A szombathelyi Tóvendéglőben tartották az International Police Association (IPA) szombathelyi szervezetének hagyományos bálját. Itt megtapasztaltuk azt, ami a bálok egyik fő célja: gyakran változtak az asztaltársaságok, a vendégek beszélgetésekkel is ápolták a kapcsolatokat, miközben éppen nem táncoltak.

A hangulatra nem lehetett panasz, egyedül talán az volt furcsa, hogy a táncparkett felett lekapcsolták a világítást, ami persze a lassú számoknál nem hátrány. A korábbi évekhez hasonlóan az idén sem lehetett tombolát venni, a belépő sorszámát sorsolták. A tagok és pártolók által felajánlott értékes nyereményekkel térhettek haza a vendégek.

IPA bál 2014. a Tóvendéglőben, Szombathelyen
Nyeremény torta az IPA bál emblémájával - itt még egyben
Tánczos Mihály

Bár a bálok a felhőtlen szórakozásról szólnak, néhány percre azonban a zene ellenére is súlyos csend telepedett a bálteremre. Az egyik számot ugyanis azoknak ajánlotta a zenész, akik nem lehettek jelen a bálon. Az elmorzsolt könnyekből látszott, hogy nagyon sokan értették az utalást egy év elején bekövetkezett szomorú esetre.

Sváb bál az egyetemen

Az idén rendezték meg a 10. szombathelyi sváb bált, ahova Szombathelyről és környékéről érkeztek jellemzően a német kisebbséghez tartozók és olyanok is, akik egyszerűen csak jól akarták érezni magukat.

"Rosszkor jöttél, éppen leült a hangulat" - ijesztett ránk egy vendég a NYME-SEK étterme előtt, így videónkban feltehetőleg az látszik, milyenek a németek, ha nincs hangulatuk. Ezek után el sem merjük képzelni, hogy milyen, ha van...

Sváb bál a NYME-SEK éttermében, Szombathelyen
Német és magyar zenéket játszott a zenekar
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2014

Tovább az oldalra