Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor egy színész avat be az irodalom rejtelmeibe

Az egyedülálló kezdeményezés hamar túlnőtte magát a szombathelyi egyetem falain.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A SEK Irodalmi Műhely szeptember 29-én tartotta második eseményét, melynek vendége Kelemen Zoltán színművész volt. Az önképzőkörszerűen működő találkozóra az előadó saját verseivel érkezett, és Völgyi Attila gitárművésszel egy készülő estjükből is ízelítőt adtak.

Irodalmi műhely Kelemen Zoltánnal az egyetemen
Ilyen volt Kelemen Zoltán és Völgyi Attila előadása, katt
Lutor Katalin

Kelemen Zoltán versei - énekelve - remekül csengenek a jazz és sanzonok világába kanyarodó gitárkísérettel. A nagyjából háromnegyed órás verses-zenés összeállítás után a hallgatók kifaggatták Kelit (Kelemen Zoltán beceneve - a szerk.) az irodalom és közte kialakult kapcsolatról, ihletésekről, gondolatokról. Az est sokak által kedvelt része még ezután következett, ugyanis a Műhely alkotói minden alkalommal előadják egymásnak az elmúlt időszakban írt költeményeiket, novelláikat, esetleg regényrészleteiket.

A Műhely a tavalyi szemeszterben alakult Kocsis Marcell és Lutor Katalin kezdeményezésének köszönhetően, de nagyon hirtelen túlnőtte magát az egyetemi közegen. A kultúrát bárki számára elérhetővé kell tenni, így a találkozók hamar pubokba, kávéházakba költöztek. A találkozót most kivételesen az egyetem D épületében tartották, de a rendezvény így is korhatár nélküli volt, ugyanis 16-100 éves korig minden generáció helyet foglalt a közönség soraiban.

A következő est október 5-én, hétfőn lesz, ezúttal a Frei Cafe színpadát hódítja meg az Irodalmi Műhely. A rendezvény vendége Szinay Balázs és Földi Veronika duója, akik versmegzenésítésekkel varázsolnak irodalmi hangulatot. A dalok között a Műhely vállalkozókedvűbb alkotói olvassák fel saját verseiket.

A rendezvényre a belépés a szokott módon ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak: október 5-én 19 órakor .

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés