Háromszor támadt alsó tagozatos gyerekekre egy fiatalkorúakból álló banda Szombathelyen

Az iskola udvarára is bementek, a közeli parkban testnevelés órát zavartak meg. Az iskola feljelentést tett a rendőrségen.

Hétfő délelőtt néhány 14-15 éves fiatal ment be a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarára, ahol az éppen ott tornázó alsósokat inzultálták - tudtuk meg egy olvasónktól. Aki azt is elmondta, hogy a fiatalok nagyon csúnyán beszéltek, az egyik gyerektől el akarták venni a labdát, a másikat le akarták köpni.

Háromszor is támadt a banda

Az esetet az iskola igazgatója is megerősítette. Kis Gábor közölte, hogy március 4-én, hétfőn az iskola Rákóczi utcai épületének udvarára engedély nélkül lépett be két lány és egy fiú, akik fiatalkorúnak tűntek. Az udvaron éppen alsó tagozatosoknak volt testnevelés órája, a fiatalok elvették a gyerekek labdáját és egy gólyalábat. Az órát tartó pedagógus felszólítására trágár kifejezések és köpködés kíséretében vonakodva távoztak.

A Gayer-parkban is inzultálták a gyerekeket
Mészáros D. Zsolt

Az igazgató a pedagógus jelzésére értesítette a rendőrséget, közben ugyanez a társaság átment a közeli Gayer parkba, ahol szintén testnevelés óra zajlott. A futó gyerekeket inzultálták, köpködték, egyiküket belelökték a bokorba. A közbelépő tanárt obszcén szavakkal illették, majd elmentek. Közben kiérkeztek a rendőrök, akik jegyzőkönyvet vettek fel, a pedagógusok személyleírást adtak.

A történet ezzel nem ért véget, a társaság a KRESZ-parkban is belekötött egy alsós osztályba. Úgy tűnt, hogy egy kislányt akartak elvinni, amit a pedagógus megakadályozott, őt ezért botokkal dobálták meg. A segítségére siető pedagógiai asszisztenst is megfenyegették, majd távoztak.

Az esetet követően az iskola másodszor is rendőrt hívott, majd feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen garázdaság gyanúja miatt.

Az óvodával nem boldogultak

A banda a közeli Aréna óvodába is be akart menni, de az óvoda kapuja zárva volt, és éppen arra járt a gondnok is. Aki némi szóváltás után elzavarta a bandát. Az óvodába egyébként szigorú szabályok vonatkoznak a belépésre, még a szülők is csak adott időszakban és csak adott helyiségekbe mehetnek be.

Információink szerint mintegy két hete a város másik felén lévő iskolában is hasonló történt, két 14-15 éves lány és két hasonló korú fiú ment be az iskola udvarára. A pedagógusok azonban gyorsan kitessékelték őket, ebben az iskolában nem tettek rendőrségi feljelentést.

Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek, amint válaszolnak, az ügyre visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem