Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vas megyei iskolák pedagógusai között is jelen van a koronavírus, szerencsére nem nagy arányban

A 14 szakképző iskolában például öt fertőzött tanárról tudnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma délelőtt írtuk Nincs lélegeztetőgépen a szombathelyi Bolyai pedagógusa, de három tanár elkapta a fertőzést October 16. 10:19 , hogy a Bolyai iskola három pedagógusánál mutatták ki eddig a koronavírus fertőzést, egy fő van kórházban, állapota kielégítő. Valótlannak bizonyult viszont az a Szombathelyen terjedő hír, hogy a Bolyai egyik pedagógusa lélegeztetőgépen van.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mielőtt a Bolyairól szóló cikket megírtuk, emailban kértünk információkat az iskolák jelenlegi járványhelyzetéről. Írtunk a szombathelyi tankerületnek, az ipari szakképzőket működtető Vas megyei Szakképzési Centrumnak, és három egyházi iskolának, a Boldog Brenner János iskolának, a Reményik Sándor Evangélikus Általános iskolának és a premontrei gimnáziumnak.

A tankerületi iskolákban a pedagógusok 2,9 százaléka van karanténben

A Szombathelyi Tankerületi Központ azt írta, hogy a fenntartásukban álló intézmények pedagógusai között nem tapasztalnak növekedést a Covid 19 okozta megbetegedéseknél.

Jelenleg 1439 pedagógust foglalkoztatnak a tankerület iskolái, közülük 2,9 százalék van hatósági döntés alapján karanténban (ők természetesen nem mind koronavírusosok, részben kontaktként kell otthon maradniuk).

Hozzátették, hogy a Szombathelyi Tankerületi Központ minden lehetséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a köznevelési intézményeikben megelőzhessék a Covid 19 vírus okozta fertőzéseket.

14 iskola 564 oktatójából öt fő

A Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója, Rettegi Attila főigazgató közölte, hogy a hozzájuk tartozó 14 iskola 564 oktatójából öt fő az, aki koronavírussal megfertőződött, közülük hárman dolgoznak szombathelyi iskolában.

A főigazgató hozzátette, természetesen ott, ahol megbetegedés történt, további tanárok vannak megfigyelés alatt vagy önkéntes karanténban, de szerencsére ők eddig tünetmentesek.

A premontreiben két tanár már meggyógyult

A premontrei gimnáziumban összesen három tanárnál mutatták ki a koronavírust. Mindhárman otthon gyógyultak, mert tüneteik nem voltak súlyosak. Ketten már újra munkába léptek, a harmadik pedagógusuk pedig a jövő héten tér vissza az intézménybe.

Két pedagógus és egy tanuló a Brennerben

A Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója, Englert Zsolt azt írta, hogy a mai információk szerint egy tanulójuk tesztje pozitív. Ő 12. osztályos tanuló, ezért az osztálya és két pedagógus ezen a héten karanténba került, a jövő héten térhetnek vissza.

Az iskola pedagógusaink közül két fő van otthon pozitív teszteredmény miatt, hozzájuk nem kapcsolódik kontakt karantén.

Szeptember közepén volt két tanítójuk és hozzájuk kapcsolódóan hat fő diák karanténban a pozitív teszteredmény miatt. Ők azóta visszatértek az iskolába.

A kollégiumukban egy tanuló van otthon pozitív eredmény miatt, ő nem a Brenner iskola tanulója.

Sajnos, a Reményik iskolából nem kaptunk választ, de ennyiből is látszik, hogy a járvány valószínűleg minden iskolában jelen van, szerencsére nem túl nagy arányban. Sajtóinformációk szerint a kormány hétfőn készül szigorításra Hétfőn valószínűleg szigorításokról dönt a kormány October 16. 18:34 , de egyelőre csak a maszkhasználat komolyabb ellenőrzése és szigorítása tűnik biztosnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés