Isten éltessen, Putesz!

Hetvenéves lett a körmendi kosárlabda halhatatlanja.

1953. augusztus 7-én született Körmenden Patonay Imre, aki 2023. augusztus 7-én (ma) betölti hetvenedik évét. Nem kis idő, de mindent elmond erről a hetven évről, hogy Patonay ezalatt Putesszé vált, és így ismeri az ország kosárlabda-társadalma játékosokon, edzőkön át a szurkolókig, akik közül a körmendiek zöme még ma is szívesen látná csapatuk kispadján.

Ez azonban olyan okok miatt, amit az ünnep alkalmával nem részleteznénk, nem valósulhat meg. Azt is tán mindenki tudja, hogy futballistából lett kosárlabdázó, aztán pedig edző, és a város (Körmend) és a magyar kosárlabdázás történelmébe örökre beleíródott a neve, lévén, az általa irányított körmendi csapat 1987-ben 36 éve ezen a napon született meg a Körmend első bajnoki aranyérme kosárlabdában 2023. April 12. 14:06 első vidékiként nyert bajnokságot.

Putesz életében ezt edzőként és szakmai igazgatóként még kettő követte, és még négy kupagyőzelem, amiből tán egyenesen következett a négy évnyi szövetségi kapitányság. Illetve a körmendi „száműzetés” után a Zalaegerszegen, Sopronban és Debrecenben elért sikerek. De, hogy ne csak a kosárlabdáról essék szó, itt van a négy évvel ezelőtti önkormányzati választás.

Patonay Imre visszatér
Vágvölgyi Bálint

Ezzel megint Körmendre irányult az országos figyelem, amikor a régi játszótársakkal egészen más területen próbálta ki magát, de még 49,14 százaléknyi szavazat sem volt elég a polgármesteri székhez Három évtizede zajlik a kosárlabdából indult Bebes-Patonay háború Körmenden 2019. October 29. 15:12 és címhez. Viszont talán ez az egyetlen kudarc – ha egyáltalán annak nevezhető – az eltelt hetven év alatt. Innentől azonban kicsit személyessé tesszük ezt az egészet.

Mert ki gondolta volna még 1977-nem, amikor a szombathelyi NLG-be futkostál be hozzám a tanterem hátsó részébe hajigálva az öltözőkulcsot a fizika óra közepén, egészen elképesztő megrökönyödést okozva drága jó tanár úrnak, hogy mi folyik ott, mert találkozni kellett neki az élettel.

Vagy ki gondolta volna, hogy így kell emlékezni rá, milyen örömet szereztél, amikor a ballagásom napján kaptam a suliban a táviratot, hogy fölmentesz a délutáni meccs alól, tehát lehetett menni szerenádozni. De nem emiatt voltál akkor az idők mélyén a kedvenc edzőm, amit akkor nem is mondtam el, most viszont a hetvenedik szülinapodon már épp ideje. Úgyhogy, boldog szülinapot, Putesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport