Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Itt az EU oltási célja, a lakosság 70 százalékát oltanák be nyár végéig

Jelentős mértékben felpörgethetik a jelenleg döcögő oltási programot.

Egy kedden nyilvánosságra hozandó dokumentumból kiderült, hogy az Európai Bizottság arra fogja sürgetni a tagországokat, hogy a nyár végéig a lakosság 70 százalékát oltsák be a koronavírus elleni vakcinával - derült ki a Bloomberg birtokába jutott, kedden nyilvánosságra hozandó dokumentumból.

A lap azt is írja, hogy az Európai Bizottság és a tagállamok között január végén születhet meg a megállapodás az úgynevezett oltási igazolásokról Tényleg lesznek vakcinapolgárok és karanténpolgárok, biztosan bevezetik az oltási igazolványt January 06. 09:08 . Ezeken olyan okiratok lennének, melyeket minden EU-s országban elismernek, és a lap információi szerint a WHO együttműködésében alkothatják meg őket.

Mint írják, az oltási igazolásokkal helyettesíthetik a jelenleg hatályban lévő beutazással kapcsolatos intézkedéseket, mint a kötelező karantént és a negatív teszt felmutatását. Ezzel lényegében azt bizonyítanánk, hogy „nem jelentünk továbbá kockázatot”, és beutazásra alkalmasak vagyunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra