Itt az újabb kellemetlenség – Drámai emelkedés várható a társasházak közös költségében

Nincs már hova spórolniuk.

A hírek szerint 30-40 százalékkal is emelkedhetnek idén a közös költségek – írja az ATV .

A rossz hírt Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke mondta, arra hivatkozva, hogy a közös költség most havi 10 ezer forintnál kezdődik, de sok társasházban ennél jóval magasabb ez az összeg. Ez fog most megugrani.

Az áremelkedésnek több összetevője is van: az energiaárak mellett bejátszik még a katamódosítás és az üzemanyag áremelése is.

A szakértő szerint a társasházak spórolni nem nagyon tudnak már, kevés a tartalékuk, ráadásul az utóbbi időben sokan áttértek elektromos fűtésre, ami túlterhelte a hálózatokat, sok tűz keletkezett, így a következő időszakban ezeket is fel kell újítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság