Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Most megnézhetik a Savaria moziban Izrael sokszínűségét

Fotókiállítás és filmnapok vannak a Savaria moziban, a megnyitón ott volt Izrael Állam magyarországi nagykövete is.

Hétfőn este indult az Agora Savaria moziban az Izraeli Filmnapok, amely alatt hat izraeli filmet mutatnak be, de emellett fotókiállítás is nyílt. Yosef Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete is ott volt hétfőn este a megnyitón, mint ahogy Koczka Tibor alpolgármester, a Magyar-izraeli Baráti Társaság országos és szombathelyi elnöke is.

A mai Izrael - fotókiállítás
Vágvölgyi Bálint

A fotókon Izrael sokszínűségét láthatják a moziban, a száraz kősivatagtól a zöldellő lankákig. A képeken feltűnik a Vörös-, a Földközi-, és a Holt-tenger, a Jordán folyó partja és völgye, Tel Aviv, és még sorolhatnánk. Ahogy a nagykövet is elmondta, az utóbbi 50-60 évben nagyon sokat változott Izrael, úgy találkozik a régi és az új, a szentélyek és a modern épületek, mint ahogy a mozi falára kifüggesztett képeken a kék ég és a táj a horizonton.

A mai Izrael - fotókiállítás
Vágvölgyi Bálint

A nagykövet hozzátette, hogy ne csak ezeket a képeket, hanem a tegnap bemutatott könyv fotóit is nézzék végig, de ne csak a múltba, hanem a jövőbe is tekintsenek. Ő büszkén tekint a múltra, és arra is, amit sikerült elérniük, hogy milyen erős tud lenni Izrael.

A mai Izrael - fotókiállítás
Vágvölgyi Bálint

Később az esti filmről is beszélt, ami a Sallah Shabati komédia. A film történetét egyébként Efraim Kishon írta, aki Kishont Ferenc volt egészen 1949-ig, amikor is kivándorolt Magyarországról Izraelbe. - ez utóbbiakat már a baráti társaság elnöke, Kovács László mondta el, miközben ismertette a filmet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra