Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frissítés: Az utolsó pillanatban megkapta teszteredményét a szociális intézetbe költöző idős, szombathelyi asszony

Több irányból érkezett a segítség, és olvasónk szerint a kapcsolati hálónak köszönhetik, hogy megoldódott az ügy.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Frissítés

Olvasónk telefonon jelezte, hogy cikkünk megjelenése, és több orvossal folytatott telefonbeszélgetése után csütörtök délután megkapta mindkét koronavírus-teszt eredményét az idős asszony. Mivel mindkét eredmény negatív, így holnap (pénteken) be is költözhet a szociális intézetbe.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Olvasónk megjegyezte, a több irányból érkezett segítség és a kapcsolati háló nélkül nem sikerült volna megoldani az ügyet.


Korábban írtuk:

Újabb kétségbeesett levelet kaptunk a járvány és a kapacitáshiány miatt később érkező teszteredmények kapcsán.

Tegnap írtunk Kapacitásuk határán a mentősök: 2-3 napra is kitolódhat a tesztelés idő September 16. 16:16 arról, hogy 2-3 napra is kitolódhat a tesztelési idő, mivel a mentőszolgálat kapacitása határán működik, naponta 3500-4000 mintavételi igény érkezik be. Egy olvasónk arról írt Napokat késik a koronavírus-teszt eredménye - mondta szombathelyi olvasónk September 16. 16:25 , hogy karanténba rendelt gyermekének lejár a karanténideje, de nem érkezett meg időben a teszteredmény. Így nem tudja, mint csináljon, teszteredmény nélkül visszaengedje-e a gyereket az iskolába.

Egy 81 éves, demens asszony története

Nemrég egy idős asszony történetét osztotta meg velünk olvasónk:

Az asszony 81 éves, demens, lánya 35 éve külföldön él, így a néni teljesen egyedül van. Ígéretet kapott, hogy felveszik a Gagarin úti szociális intézetbe, de a felvételhez szükség van két, négy napon belül elvégzett, negatívnak bizonyult teszt eredményére.

Az asszonyt vasárnap és kedden tesztelték, de az eredményt még nem kapta meg. Olvasónk nem tudja, hogy honnan számolják a négy napot. Ha az első teszt időpontjától, akkor ma, azaz csütörtökön, ha a második teszttől, akkor szombaton lejár a határidő.

Olvasónk bízik a második lehetőségben, de azt írja, ha legkésőbb pénteken reggel nem kapják meg a teszt eredményét, akkor hétfőn az intézet már nem fogja fogadni az asszonyt, mert lejárt a négy napos határidő.

Olvasónk azt is írja, nem a hivatalokat, mentőket, orvosokat hibáztatja, ők a dolgukat végzik. De szerinte a kormánynak hangzatos kijelentések és látszatintézkedések helyett plusz laborokat kellene felállítani személyzettel, felszereléssel. És változtatni a határidőkön, ha azok nem tarthatóak.

Megkerestük a Gagarin utcában lévő Vas Megyei Szakosított Szociális Intézetet, ahol emailben kérték kérdéseinket. Az emailt délelőtt elküldtük, választ egyelőre nem kaptunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés