Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Napokat késik a koronavírus-teszt eredménye - mondta szombathelyi olvasónk

A tesztelt gyerekek szülei nem tudják, hogy gyermekük fertőzött vagy csupán náthája van.

Szombathelyen egyre több iskolában Négy állami fenntartású szombathelyi iskolában jelent meg hétfő délutánig a koronavírus 2020. September 14. 15:29 jelenik meg a koronavírus, van, ahol hét osztálynál Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits általános iskolában 2020. September 13. 11:21 , van, ahol két egész évfolyamnál Két teljes évfolyam számára rendeltek el digitális oktatást a szombathelyi Neumann általános iskolában 2020. September 16. 10:50 vezették be a digitális oktatást.

Az egyik érintett szülő hívta fel szerkesztőségünket szerda délelőtt. Elmondta, hogy gyermeke osztálytársa szeptember 4-től nem ment iskolába, mert nátha tüneteit mutatta. Szeptember 13-án elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, majd azokon is, akikkel találkozott.

MTI

Olvasónk gyermekét szeptember 14-én hétfőn tesztelték. A teszt készítésekor azt az információt kapták, hogy az eredményt 24, maximum 48 órán belül közlik. Viszont sem az osztálytárs szüleit, sem őket nem értesítették eddig, vagyis szerda délelőttig.

Olvasónk elmondta, a tisztiorvosnál is érdeklődtek már, azt a választ kapták, hogy a leterheltség miatt nem tudják a tesztet kiértékelni 48 órán belül.

Hozzátette, mivel a karantént az utolsó találkozástól számítják, gyermekének és osztálytársának hamarosan lejár a két hét. Ha addig nem kapják meg a teszt eredményét, akkor a lázas, köhögő gyereket vissza kell engedni az iskolába? - tette fel a kérdést olvasónk.

A kérdéseket a leterheltségről, a teszteredmények csúszásáról elküldtük a Vas megyei tisztifőorvosnak, választ egyelőre nem kaptunk.

Közben azonban Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta Kapacitásuk határán a mentősök: 2-3 napra is kitolódhat a tesztelés idő 2020. September 16. 16:16 , a növekvő mintavételi igények miatt a tesztelési idő a jövőben akár két-három napra is kitolódhat a növekvő igények és a kapacitás szűkössége miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra