Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A járvány elleni védekezés miatt kivetett különadó 50 százalékát a futballnak adhatják a bankok

A kormány az önkormányzatoktól, a pártoktól a multiktól és a bankoktól szed be pénzt a járványra hivatkozva, érdekes részletekkel.

A bankok a járvány elleni védekezés miatt rájuk kiszabott különadó összegét csökkenthetik a látványsportok támogatására adott összeggel, feltéve, ha ez az összeg nem haladja meg a befizetendő különadó összegének 50 százalékát - derül ki a járvány elleni védekezés miatt kivetett különadóról szóló kormányrendeletből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 4-én jelentette be Multiktól, pártoktól, önkormányzatoktól szed be pénzt a kormány a védekezésre 2020. April 04. 12:01 , hogy a védekezés költségeinek fedezetére elvonják a gépjárműadó bevételeit az önkormányzatoktól, megfelezik a pártok költségvetési támogatását és különadót vetnek ki a multinacionális kereskedelmi cégekre és a bankokra.

A gépjárműadó elvonásából 34 milliárd forint, a pártoktól 1,2 milliárd forint, a multiktól 36 milliárd forint, a bankoktól 55 milliárd forint hozzájárulást várnak.

A kedden megjelent rendelet azonban tartalmazza, hogy - a társasági adóhoz (Tao) - hasonlóan, a járvány miatti különadó egy részét - pontosabban kevesebb, mint felét - a látványsportok támogatására adhatja az adózó bank. Ennek az a feltétele, hogy a hitelintézet a társaságiadó-törvény (Tao. törvény) szerint jogosult legyen adókedvezményre, és azt eddig még nem vette igénybe.

Vagyis arról van szó, hogy amelyik bank még nem támogatott a tao-rendszeren keresztül sportegyesületet vagy sportlétesítményt, azt most halkan felszólítják erre.

Így a járvány elleni védekezés jegyében tízmilliárdok mehetnek most a látványsportokhoz, köztük a labdarúgáshoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra