Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Javaslom a büszke, nyugati határszélen élő embereknek, hogy látogassanak el Szegedre vagy épp Kecskemétre”

Újabb olvasói levelet kaptunk a szombathelyi autóbuszközlekedéssel kapcsolatban.

Emlékeznek még olvasóink a „ Békéscsaba jobb hely, mint Szombathely? ” címmel közölt írásunkra?

Egy Békéscsabáról Szombathelyre ideköltözött olvasóink írta le véleményét Békéscsaba jobb hely, mint Szombathely? - Újabb adalék a kelet-nyugati vitához 2019. January 11. 18:41 a meglehetősen nagy port kavart buszmegállós cikkünkhöz kapcsolódóan.

Ez a szombathelyi füstölő busz is felkorbácsolta az olvasói kedélyeket
Olvasói fotó

Most nagyon hasonló levél érkezett. Egy Szegedről hozzánk költözött onvasónk osztja meg véleményét velünk, ugyancsak a tömegközlekedéssel Olvasói fotók a szombathelyi buszszolgáltatásról 2019. April 08. 15:39 kapcsolatban.


A levél:

"A szombathelyi buszszolgáltatós cikkhez Olvasói fotók a szombathelyi buszszolgáltatásról 2019. April 08. 15:39 kapcsolódóan annyit szeretnék hozzátenni, hogy: igen, valóban ennyire rossz állapotban van a helyi tömegközlekedés.

Közel három éve élek Szombathelyen, előtte Szegeden tanultam, majd dolgoztam. A két város közösségi közlekedését össze sem lehet hasonlítani. Az elmúlt 10 évben hatalmas változásokon, fejlesztéseken esett át Szeged közlekedése. Igaz, ott az SZKT (villamos, troli) és DAKK (busz) közösen látja el a feladatokat. Érdemes megnézni, hogy milyen fejlesztések valósultak meg az elmúlt években (pl. bankkártyával tud az utas jegyet venni a villamoson).

Pesa villamos Szegeden
Szeged.hu

Pedig, ha azt nézzük Szeged politikailag "más" város és láss csodát mégis meg tudták valósítani mindezt, ellenben a dicső nyugattal, ahol úgy érzem, mintha 1995 lenne.

Még valami: volt egy cikkük Biztos, hogy sajnálni kell? - A szombathelyi villamos útvonala egykor és most 2019. April 10. 07:55 , ahol a szombathelyi villamos közlekedést hasonlították össze a mai állapotokkal. Én ugyan nem éltem itt, de szerintem nem feltétlen van jobb állapotban a város, természetesen van változás, de minimális. A villamos nosztalgikus érzést kelt bennem, főként akkor, mikor a mai képeken meglátom a sok füstölgő autót...

Bizonyára a kun és alföldi identitástudat beszél belőlem, de javaslom a büszke, nyugati határszélen élő embereknek, hogy látogassanak el Szegedre, vagy épp Kecskemétre és látni fogják, hogy az idő nem ott, hanem itt állt meg. A fejlődés pedig nemcsak a közlekedés terén szembeötlő :)

Ui.: Mielőtt bárki nekem esne, fontos megjegyeznem, hogy nem gazdasági belső migránsként érkeztem a városba."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra