Jelentős változások a postai szolgáltatásoknál - jönnek az automata posták

De ez a törvénymódosítás teszi lehetővé a posták számának csökkentését is.

A csütörtök esti Magyar Közlönyben jelent meg a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, ami mintegy tucatnyi változást hoz az eddigi postai működésben - hívta fel a figyelmet a vg.hu.

A legfontosabb változás, hogy módosult az egyetemes postai szolgáltatás elérhetősége. Míg eddig a 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként kellet legalább egy postát vagy a kézbesítést lehetővé tevő eszközt fenntartani, mostantól ez a szám 30 ezerre változik. Ez azt jelenti, hogy a 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként kell legalább egy olyan kézbesítési pontot fenntartani, amelynél lehetőség van a levélküldemény és a hivatalos irat kézbesítésére.

További változás, hogy a postatörvény értelmező rendelkezése kiegészült a „kézbesítést lehetővé tevő automatizált eszköz” fogalmával. Ez egy fizikai jelenlét nélkül üzemelő eszköz, amellyel lehetséges a személyes átadással kézbesítendő postai küldemény kézbesítése.

Emellett változott a belföldi vagy nemzetközi viszonylatú postacsomagoknál az, hogy míg eddig 20 kilogrammos lehetett a csomag, a jövőben ez 10 kilóra csökken.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság