Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Jogerős: elítélték a Szombathelyi7Nap felelős szerkesztőjét

Cseszkó Tamás egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Cseszkó Tamást a Szombathelyi Járásbíróság a 2017. április 20-án kihirdetett ítéletével Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét 2017. April 20. 11:16 bűnösnek mondta ki egy rendbeli folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettében, kettő rendbeli folytatólagosan elkövetett számvitel rendje megsértésének bűntettében, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségében, kettő rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében - tudtuk meg a járásbíróságtól.

Megmutatjuk, ami fontos.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A bíróság halmazati büntetésül egy év - végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre és két év gazdasági társaság vezető tisztségviselői tevékenységtől eltiltásra ítélte, egyben elrendelte a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Nyugat.hu

Cseszkó az ügyvezetése alatt álló két kft-ről 2013-2014. években nem nyújtott be ÁFA-bevallásokat, ezzel összesen 4.722.040 forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. Ugyanebben a két évben nem tett eleget könyvvezetési kötelezettségének, nem gondoskodott a könyvelésről, és nem tett eleget bizonylat-megőrzési kötelezettségének sem. Ebben az időben Cseszkó egyébként a Savaria Szimfonikus Zenekar sajtósaként is dolgozott.

A főszerkesztő ellen még februárban emeltek vádat Üzletszerűen, nagy értékben elkövetett költségvetési csalásért emeltek vádat a szombathelyi főszerkesztő ellen 2017. February 07. 17:48 , üzletszerűen, nagy értékben elkövetett költségvetési csalásért. Nem sokkal később tárgyalás nélkül egy év börtönbüntetésre ítélték Egy év börtönre ítélték, nem jogerősen Cseszkó Tamást, a PLT-hez tartozó Szombathelyi7Nap felelős szerkesztőjét 2017. March 01. 13:59 , igaz, ekkor még nem jogerősen, Cseszkó ekkor fellebbezett, márciusban viszont már tárgyaláson ítélte el a bíróság Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét 2017. April 20. 11:16 . Ekkor Cseszkó ügyvédje egy sárga csekk igazolószelvényét adta át a bíróságnak, amelyből kiderült, hogy az újságíró egy összegben befizette a 4 millió 700 ezer forintot. Ez az ítélet emelkedett jogerőre május 31-én

Az egy év, két évre felfüggesztett börtön azt jelenti, hogy most nem kell börtönbe mennie, de ha két éven belül újabb bűncselekmény miatt ítélik el, akkor ezt az egy évet is le kell ülnie. a most zajló eljárások nem számítanak bele ebbe a büntetésbe, Információink szerint jelenleg két további ügyben folyik eljárás Cseszkó Tamás ellen, az egyik ügyben már vádat is emeltek ellene.

Cseszkót a Kuntár Lajos díjjal is kitüntették
BZ

A korábban Hende Csaba nem hivatalos sajtósaként is dolgozó Cseszkót nem először ítélték el. Az újságíróról 2016-ban írtunk Ilyen egy csúcsra járatott sajtós: hálapénzek, adóügyek, bedőlt cégek 2015. September 15. 14:35 legelőször, akkor bemutattuk a céghálót, amiben érdekeltsége volt. 2016 júniusban számoltunk be arról, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, 200 nap elzárással egyenértékű pénzbírsággal sújtották, ekkor beismerő vallomást tett „Álnok felelősségemet elismerem” - vádat emelnek Cseszkó Tamás ellen  2016. June 08. 18:05 . Cikkünk megjelenése után azonban közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy csak lapunk tartja őt bűnösnek, és politikai szálat látott a háttérben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra