Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jogosítvány nélkül okoskodott, most bíróság előtt áll

Nem engedte be a körforgalomba egy sofőr, ezért utánament és leszorította az útról.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 49 éves férfi úgy vezette kocsiját 2020 augusztusában Győrben, hogy jogosítványt soha nem szerzett. Egy körforgalomban pedig felháborodott azon, hogy a nem mondott le az elsőbbségéről egy másik sofőr, és nem engedte be maga elé a kereszteződésbe.

Ezért hát utánament, és egy forgalomtól elzárt területen áthaladva a sértett mellé hajtott és szándékosan felé kormányozva leszorította a kocsiját az útról, ezzel pedig megállásra kényszerítette. A manőver során az autók visszapillantó tükrei össze is értek – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A sértett által vezetett járműben öten utaztak, köztük két kiskorú gyermek. Rendőrt is hívott a helyszínre, amikor pedig a férfi ezt megtudta, elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az elkövetőt közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetésével vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A bűncselekményről biztonsági kamerás felvétel készült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra