Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jól odasóztak a szombathelyi Jókai park sétányának

Lebetegedett a sószóró, a helyettese pedig kissé elnagyolt munkát végzett.

Valószínűleg nem mondunk újdonságot azzal, hogy múlt héten megmutatta igazi arcát a tél. Jöttek a mínuszok, a fagy, a szél és a hó is, így bőven volt tennivaló az utakon, utcákon, de az élet ment tovább. Egy olvasónk is gyanútlanul sétálni indult hétvégén egyik este a szombathelyi Jókai, másnéven a Szent István parkban, viszont egyáltalán nem számított arra, ami ott fogadta.

A látottak mélységesen felháborították, így lapunkkal is megosztotta a fotókat. Meghökkentő mennyiségű sót szórtak ugyanis a sétányra, alig néhány méterre a gyönyörű fáktól és úgy véli, a sószerű vegyi anyag szinte biztos, hogy tönkre fogja tenni a fák életterét.

Így szól a teljes levél:

„Tisztelt nyugat.hu Szerkesztőség!

Ma este a Jókai parkban sétálva meghökkentő látvány tárult elém. A sétányon a több évtizedes gyönyörű fáktól néhány méterre, a földre(!), becslésem szerint több száz kiló sót szórtak ki. A sószerű vegyianyag szinte biztos, hogy a fák életterét tönkre fogja tenni.

Szeretném, ha a nyugat.hu illetékes helyen utánajárna, hogy ki a felelős ezen barbár tettért, illetve ki hagyta jóvá és milyen indokkal szórtak ki vegyi anyagot a sétány földútjára? Továbbá, a döntéshozókat vezérelték-e környezetvédelmi szempontok?

A sétányról készített 2 képet mellékelem.”

Olvasó

Kérdéseinket elküldtük először a SZOVA-nak, jött is gyorsan a válasz, hogy ők nem tudnak semmiről, próbálkozzunk a Szomparknál. A történet pedig itt válik érdekessé, és valljuk be, kissé mókássá is. Kiss Dávid ügyvezető igazgató válaszából ugyanis kiderül, hogy lebetegedett a sószóró, a helyettese pedig ezt alkotta.

„Belső vizsgálat során megállapítottuk, hogy a síkosság mentesítési munkák keretében, betegség miatt a helyettesítést ellátó munkások végezték tévesen a síkosság-mentesítő anyag kijuttatását. A kijuttatott anyag begyűjtése megtörtént, a munkások felelősségre vonása folyamatban van” - közölte lapunkkal az ügyvezető.

Időközben kisütött a nap, és remélhetően meggyógyult a sószóró is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra