Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól van az úgy! – mondták, és úgy hagyták a világító reklámtábla körül a feltúrt aszfaltot

Szombathelyen még mindig kérdéses, hogy minden rendben van-e a hatalmas LED-es táblával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korábban már írtunk Önt is idegesíti Szombathely új reklámtáblája? Az önkormányzat szerint minden rendben van vele March 03. 07:13 a Szent Márton és a Hunyadi kereszteződésében felállított LED-es reklámhordozó felületről. Kisebb felbolydulást okozott a Szombathelyiek között a tábla. Sokan panaszkodtak a méretére, elhelyezkedésére, fényerejére.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Akkor megpróbáltunk utána járni, egyáltalán hogy kerülhetett oda a tábla és feltettük kérdéseinket az önkormányzatnak a tábla jogi vonzataival kapcsolatban. Kaptunk egy részletes és kimerítő választ, melyben megnyugtattak minket, hogy a tábla nem szeg meg semmiféle szabályt.

Most azonban kaptunk egy felháborodott olvasó levelet, mellé pár fotót a felháborodás tárgyáról.

Nyugat.hu

Az olvasó szerint egy dolog, hogy hogy néz ki a kivitelezés, de veszélyes, ami utána maradt. Éppen csak valahogy felállították a táblát, a többit meg úgy ahogy van ott hagyták. Olvasónk gyermekei például többször megbotlottak a gödörben.

Nyugat.hu
Nyugat.hu

Korábbi cikkünk után megfogalmaztunk még néhány kérdést az új reklámtáblával kapcsolatban az önkormányzatnak.

Ilyenkor megvizsgálják-e a tábla városképre gyakorolt esztétikai hatását?

Igen. A meglévő környezeti adottságokhoz képest a reklámhordozó a technikai lehetőségeivel tűnik ki, szerkezeti megjelenésében nem kirívó. Védett épület nincs a környezetében, látványával azt nem befolyásolja, városképi szempontból negatív tényezőként nem minősíthető.

A város mely részein, milyen sűrűséggel teszik lehetővé a jogszabályok hasonló táblák elhelyezését?

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 26/2017. (XII. 20.) számú, a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet 14.§ (1)-(2) bekezdése szabályozza az elhelyezési lehetőségeket. "Egy adott útszakasz menetirány szerinti azonos oldalán ötven méteren belül további reklámhordozó nem helyezhető el.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés