Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 11-én egy különleges darabbal nyit a Weöres Sándor Színház

Alakulnak a dolgok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 11-én újra nyit a Weöres Sándor Színház. Az aktuálisan érvényes jogszabályi előírások betartásával ezen a napon indul Szabad a tér - teraszszínház című, programsorozat: a Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című, különleges előadásával várja vissza az intézmény a közönségét.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlen egyszer adhatja elő, kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

Ezúttal a Weöres Sándor Színház invitálja közönségét közös, interaktív, játékos kísérletre.

Helyszín: Krúdy Klub, terasz (szabadtéri előadás)

Időpontok:

 • június 11. csütörtök, 19 óra (esőnap: esőnap 2020. június 14. vasárnap 17.30 óra) - Előadja: Nagy-Bakonyi Boglárka
 • június 12. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 14. vasárnap 19 óra) - Előadja: Alberti Zsófi
 • június 16. kedd, 19 óra - a Bloomsday keretében (esőnap: 2020. június 17. szerda, 19 óra) - Előadja: Nagy Cili
 • június 18. csütörtök, 19 óra (esőnap: 2020. június 20. szombat, 19 óra) - Előadja: Szabó Róbert Endre
 • június 19. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 21. vasárnap 17.30 óra) - Előadja: Horváth Ákos
 • „Minden színészt legalább egyszer utoléri az a rémálom, hogy színpadra kell állnia, de ő azt sem tudja, mit kell mondania, mert semmit nem tud az előadásról. Hát ez most az. Javaslom új szlogennek, hogy „Van egy rémálma? Valóra váltjuk!” (Kovács Bálint: Alföldi Róbertnek volt egy rémálma, most valóra váltották, Index)

  „A piros nyuszi-fehér nyuszi tanmeséje: az összezárt nyuszik versenyt futnak a létra tetején elhelyezett répáért, és amelyik megkaparintja, azt pirosra festik. A piros nyuszit pedig utálni fogják a többiek. Akkor is, amikor már nincsen répa. A tanmese tanulsága elég transzparens: gyűlöletet szítani és azt átörökíteni a következő nemzedékekre nem bonyolult feladat, ahogy nem bonyolult az egyes emberek legalantasabb ösztöneire játszani – megcsinálja minden ócska diktátor.” (Csáki Judit: Nincs répa, Revizor Online)

  További részletek itt .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Kultúra

  Hirdetés