Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A sárvári fürdő igazgatója lett a szombathelyi uszoda volt vezetője

Kántás Zoltán volt fideszes városi képviselő, akit elsöpört a szombathelyi változások szele.

Valóban távozott a a Vasivíz Zrt-től az uszoda vezetője, Kántás Zoltán - írta kérdésünkre a cég. Azt is megtudtuk, hogy az elmúlt hetekben öten távoztak a Vasivíztől, mindannyian közös megegyezéssel.

A Vasivízről az elmúlt hetekben annyi hír érkezett, mint korábban öt év alatt. Miután a szombathelyi közgyűlés menesztette Kohuth Viktor vezérigazgatót, és Molnár Miklós volt alpolgármestert, jelenlegi képviselőt, tanácsnokot jelölték a helyére Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója 2019. October 31. 09:59 , érdekes dolgok történnek a cégnél.

Kántás Zoltán (jobbra) még a szombathelyi közgyűlésben
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi Fidesz többször is azt kommunikálta, hogy Molnár alkalmatlan a posztra Folytatódik a vita arról, hogy Molnár Miklós lehet-e a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója 2019. November 20. 13:37 , és hogy vezérigazgatói jelölése miatt sorra mondanak fel Nem voltak elbocsátások a Vasivíznél, ahhoz csak a jelenlegi vezérigazgatónak lenne joga 2019. November 26. 15:41 a cég vezetői, most kiderült, összesen öten távoznak, közös megegyezéssel.

Kiderült az is, hogy a távozó vezérigazgató a cég igazgatóságával 35 millió forint egyszeri bérkiegészítést szavaztatott meg magának, a szombathelyi közgyűlésnek kellett közbelépnie Kemény határozat a Vasivíz Zrt. igazgatóságának, átvilágítják a Haladást, lesz otthona az SZKKA-nak 2019. December 02. 11:54 azzal, hogy ez a lépés felveti a hűtlen kezelés gyanúját és büntetőjogi következményei lehetnek.

A távozó vezérigazgató ezek után lemondott a 35 milliós juttatásról Lemond a 35 millió forintos bérkiegészítéséről a Vasivíz Zrt. leköszönő vezérigazgatója 2019. November 27. 12:52 , viszont most hétfőn az igazgatóság újra elővette az ügyet, és most a 35 milliónak a felét, 16-17 milliót, egészen pontosan kilenc havi bérkiegészítést szavazott meg 35 millió helyett most 16-17 milliót szavazott meg a Vasivíz igazgatósága a leköszönő vezérigazgatónak 2019. December 02. 17:13 . Az ügynek biztosan lesz folytatása.

Közben Kántás Zoltánt novemberben már ki is nevezték a sárvár fürdő igazgatójává, ahonnan a tulajdonos sárvári önkormányzat gyorsan el is mozdította az előző igazgatót. Ezeket a tényeket egy sárvári forrásunk, majd később maga Kántás Zoltán is megerősítette.

Az igazgatóváltás politikai háttere annyi, hogy Szombathelyen az ellenzék nyerte az önkormányzati választásokat, Sárváron viszont maradt a stabil Fidesz-többség. Kántás Zoltánt 2017-ben választották meg Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnökévé, 2014 és 2019 között a párt színeiben volt városi képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra