Videó: Megnyíltak az első „csillagkapuk” Európában

A kapuk úgy kötik össze a távol élő idegeneket, mintha csak egymás előtt állnának.

Két európai országban, Lengyelországban és Litvániában kezdték meg azoknak a Csillagkapu-szerű eszközöknek a használatát, amelyekkel valós időben kommunikálhatnak az egymástól több száz kilométerre élő emberek – írja a hvg.hu a The Verge magazinra hivatkozva.

A Csillagkapu sorozatban látott eszközökhöz hasonlító portálok egy-egy óriási kijelzővel rendelkeznek, így a kapu két oldalán lévő emberek valós időben látják egymást. A fejlesztés ehhez nagy sebességű internetkapcsolatot, illetve videokamerát használ, nagy előnye, hogy az oda ellátogatók úgy integethetnek a másik oldalon állóknak, mintha csak pár lépés választaná el őket.

Első körben Lengyelországban és Litvániában állítottak fel ilyen kapukat, az ötletgazdák azt remélik, hogy a fejlesztés egy befektető tetszését is elnyeri, és másol is kialakíthatnak hasonló kapukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech