Karácsony után egy klasszikus, de trendi koncertet ad az Anima Szombathelyen, régi és új slágerekkel

Nagyon jó évet zárt a szombathelyi Anima Sound System, és ilyennek ígérkezik a december 27-i koncert is a kétszeresen hazai pályán.

„Idén is december 27-én lesz a koncertünk Végállomás Klubban. A Végállomásnak egyébként megvan az a különlegessége, hogy nem sokkal az indulás után, a kilencvenes évek közepén itt volt a próbahelye a zenekarnak, itt készült számos korai sláger” – mondta lapunk megkeresésére Prieger Szabolcs, az Anima Sound System alapító tagja , amikor a zenekar szokásos, év végi szombathelyi koncertjéről kérdeztük.

Két énekesnővel, Prieger Fannival és a Makámból ismert Magyar Borival érkezik a csapat, hogy ismét felforrósítsák a táncparkett és a szombathelyi éjszakát. Fannit nem kell bemutatnunk és Bori sem annyira új, hiszen a nagyon sokoldalú énekesnő már közel egy éve fellép a zenekarral.

Anima Sound System

A műsor gerincét – tudtuk meg – most is az ismert Anima-slágerek adják, természetesen elhangzik majd a 68 , a Hajnal volt , Csinálj gyereket , de játsszák az újabb dalokat is. Ez utóbbiak között mindenképpen ott lesz az Öltöztessél fehérbe , aminek a klipje Önálló filmművészeti alkotásnak is elmegy az új Anima-klip 2022. March 25. 11:59 szép karriert futott be az idén. Áprilisban a Berlini Zenei Videó Díjak döntőjébe került A berlini zenei klipfesztivál döntőjébe került az új Anima-klip 2022. April 07. 09:36 be, hogy aztán októberben a Magyar Klipszemlén elhozza A szombathelyi Anima Sound System videója nyerte a legjobb rendezés díját a Klipszemlén 2022. October 14. 20:25 az egyik aranyérmet.

„Sűrű és sikeres évet zárunk a szombathelyi koncerttel” – teszi hozzá Prieger Szabolcs. Áprilisban megjelent az Anima új lemeze Szomnakuno címmel (ezen található meg az Öltöztessél fehérbe is), nyáron a zenekar számos nagy koncertet adott, fellépett a Sziget és a Volt fesztiválokon, Ozorán, a Művészetek Völgyében és Erdélyben. Prieger Zsolt, a zenekar frontembere pedig a közelmúltban nyerte el Music Hungary díjat „crossover” kategóriában a kortárs zene és az irodalom ötvözéséért.

Anima Sound System

A jövő év szintén különlegesnek ígérkezik, hiszen 30. születésnapját ünnepli majd az Anima Sound System, hazai és külföldi koncertekkel, kiemelt eseményekkel, amelyeknek a részleteire majd később visszatérünk.

A december 27-i koncert előtt és után DJ Palotai és DJ Urban Vinyl pörgeti a lemezeket és a hangulatot. További koncertinformációkért ide kattintson !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló